AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehberlik hizmet alanlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Rehberlik hizmet alanları nelerdir?​

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİKTE HİZMET ALANLARI
- Psikolojik danışma hizmetleri.
- Bireyi tanıma hizmetleri.
- Bilgi toplama ve yayma hizmetleri.
- Yerleştirme hizmetleri.
- Alıştırma-oryantasyon hizmetleri.
- Müşavirlik hizmetleri.
- Araştırma ve değerlendirme hizmetleri.
- Çevre ve veli ile ilişkiler.

Rehberlik çalışması ne demek?​

Rehberlik çalışması ne demek?
Rehberlik, bireyi tanımak ve kendisine tanıtmaktır. Kişinin kendi problemlerini kendisinin çözmesi, gerçekçi kararlar alması, yetenek ilgi ve isteklerini geliştirmesi, kendisiyle uyum içinde olması ve böylece kendini gerçekleştirebilmesi için yapılan sistemli, bilimsel ve profesyonel yardım sürecidir.

Rehberlik Nedir KPSS?​

Rehberlik Nedir KPSS?
Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problem çözme gücü kazanması, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini yükseltmesi ve kendini gerçekleştirmesi için verilen yardımlardır.

Psikolojik danışman mı rehber öğretmen mi?​

Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir. Bölüm mezunlarına Psikolojik Danışman veya Rehber Öğretmen unvanı verilir. Psikolojik danışmanların, hizmet verdiği kimseler hasta kimseler değildir. Bunlara danışan denir.

Öğrenci kişilik hizmetleri ne demek?​

Öğrenci kişilik hizmetleri ne demek?
Öğrenci kişilik hizmetleri , öğrencilerin öğretim faaliyetlerinden etkili bir şekilde yararlanabilmeleri ve her yönüyle bir bütün olarak gelişebilmeleri için uygun bir ortam hazırlamak amacıyla sunulan hizmetlerin tümüdür. Buradaki amaç öğrencilerin sağlıklarını korumak ve olası sağlık sorunlarını önlemektir.

Rehberliğin temelleri nedir?​

Rehberliğin temelleri nedir?
5.Rehberliğin temeli, bireyin kendisini gerçekleştirmesine yardım etmektir: ”Kendini gerçekleştirme” psikolojik danışma ve rehberlik yardımlarının bütün boyutlarını içine alan bir kavramdır.

Rehberlik hizmetlerinin amacı nedir?​

Eğitim süreci içinde rehberlik hizmetleri, öğrencinin gelişmesine ve uyumuna yardım etmeye yöneliktir. Rehberliğin temel ya da sonal (nihai) amacı bireyin kendini gerçekleştirmesidir. Kendini gerçekleştirme hümanistik psikoloji ekolünün ortaya koyduğu bir kavramdır.

Psikolojik danışman öğretmen midir?​

Psikolojik danışman öğretmen midir?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımlanmadan tartışma yaratan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nin taslağı ortaya çıktı. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, “rehber ve psikolojik danışman” öğretmen gitti; yerine yeni bir ders tanımı ile “rehberlik” öğretmeni geldi.

Rehberlik hizmet alanları genellikle psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini kapsar. Bu alanlarda sunulan hizmetler şunlardır:

- Psikolojik danışma hizmetleri: Bireyin psikolojik sorunlarını anlamasına ve çözmesine yardımcı olmak.
- Bireyi tanıma hizmetleri: Bireyin kişisel özelliklerini tanıması ve geliştirmesi için destek sağlamak.
- Bilgi toplama ve yayma hizmetleri: Rehberlik alanında önemli bilgileri toplamak ve paylaşmak.
- Yerleştirme hizmetleri: Bireyin eğitim ve kariyer hedeflerine uygun yerlere yönlendirilmesini sağlamak.
- Alıştırma-oryantasyon hizmetleri: Bireylere yeni ortamlara ve durumlara uyum sağlama konusunda rehberlik etmek.
- Müşavirlik hizmetleri: Bireylerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaları için destek vermek.
- Araştırma ve değerlendirme hizmetleri: Rehberliğin etkinliğini değerlendirmek ve sürekli gelişim için araştırmalar yapmak.
- Çevre ve veli ile ilişkiler: Bireyin çevresi ve ailesi ile uyumlu ilişkiler kurmasına destek olmak.

Rehberlik çalışması ise bireyin kendi problemlerini çözmesine, gerçekçi kararlar almasına, yeteneklerini geliştirmesine ve kendini gerçekleştirmesine yardımcı olan sistemli, bilimsel ve profesyonel bir süreçtir.

Rehberliğin temelleri ise bireyin kendini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır. Rehberlik hizmetlerinin amacı ise öğrencinin gelişmesine ve uyumuna yardım etmektir. Temel ya da son amacı ise bireyin kendini gerçekleştirmesidir.

Psikolojik danışmanlar genellikle rehber öğretmenler olarak adlandırılır. Rehber öğretmenler, özellikle çocuk ve gençlerin eğitim, öğrenme ve gelişimiyle ilgilenen yardım mesleğini icra ederler. Psikolojik danışmanlar, danışanlarına psikolojik destek sağlamakta ve onların sağlıklı gelişimlerine yardımcı olmaktadırlar.

Geri