- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rehberlik hayatımızda neden bu kadar önemli?
Psikolojik danışma ve Rehberlik Servisinin en önemli işlevi bireyin kendisi ve çevresi hakkında edindiği bilgileri özümsemesine doğru, sağlıklı tercihler yapabilen kişi olmasına yardımcı olmaktır. Rehberliğin diğer bir işlevi de psikolojik danışma işlevidir. Ancak bu başlı başına bir uzmanlık alanıdır.Ilköğretimde rehberlik neden önemlidir?
İLKÖĞRETİMDE REHBERLİĞİN AMAÇLARI * Öğrencinin sağlıklı ve uyumlu bir biçimde gelişimini sürdürerek kendini gerçekleştirmesine yardım etmek. * İlköğretimde rehberliğin bir diğer amacı çocuğun sağlıklı bir kişilik kazanmasına çalışmaktır. · İş ve mesleklere ilişkin olumlu tutumlar ve değerler geliştirmek.Eğitimde Rehberlik Nedir?
Eğitsel rehberlik, öğrencilere uygun eğitim planlaması yapılarak nasıl başarılı oluna- cağı konusunda cesaretlendirmeyi hedefler. Bireyin yetenek ve ilgilerine uygun bir eğitim dalını seçmesinde ve bu yolda başarılı olması için kendisine yapılan yardımlara eğitsel rehberlik denir (Kuzgun, 2002).
Rehberlik servisi neden var?
Okul rehberlik ve psikolojik danışmanlık servislerinin uygulayacağı psikolojik ölçme araçları öğrencilerin şiddet eğiliminden uyum sorunlarına, ihmal ve istismara açıklıktan risk durumlarına yatkınlığa kadar birçok sorunun oluşmadan önlenmesine olanak sağlayabilir.Ilkokulda rehberlik nedir?
İlkokulda rehberlik servisinin amacı psikolojik açıdan sağlıklı, kendini tanıyan ve düzgün şekilde ifade edebilen, güven duyan bireylerin yetişmesine destek olmaktır. Bu amaç doğrultusunda rehberlik hizmetleri “Öğrenciye yönelik” ve “Veliye Yönelik” hizmetler olarak iki başlık altında toplanabilir.Okulda rehberlik dersi nedir?
OKULLARDA REHBERLİK HİZMETLERİ Amacı bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine yardım etme olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin esası da bireylerin davranışlarını değiştirmeye yöneliktir.