AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehberlik ders saati planlamaya dahil edilir mi?

Editör

Yeni Üye

Rehberlik ders saati planlamaya dahil edilir mi?​

Örneğin 8.sınıf rehberlik ve kariyer planlama dersi dahil 30 saat dersi olan bir öğretmenin normal ek ders hesabı 29 saat üzerinden 14 saat olarak hesaplanır bir saat rehberlik ve kariyer planlama dersi 2 saat rehberlik ek dersi olarak ayrıca hesaplanır ve 10 saate bir hazırlık planlama hesabında ise rehberlik ve …

Yeterlik Alanı ne demek?​

Programda yer alan ve yukarıdaki gelişim alanlarıyla ilgili 7 yeterlik alanı: 1.Okula ve Çevreye Uyum 2.Eğitsel Başarı 3.Kendini Kabul 4.Kişiler arası İlişkiler 5.Aile ve Toplum 6.Güvenli ve Sağlıklı Hayat 7.Eğitsel ve Mesleki Gelişim’dir.

Rehberlik ve kariyer Planlama dersinde ne yapılır?​

Rehberlik ve kariyer Planlama dersinde ne yapılır?
7) Programın uygulanmasında rol oynama, sınıf içinde proje çalışmaları, küçük grup çalışmaları, problem çözme, bireysel çalışma, beyin fırtınası, gösteri, gezi-gözlem, soru cevap, benzetim, ikili ve grup çalışması, eğitsel oyunlar, kariyer planlama dosyası gibi yöntem ve tekniklere yer verilebilir.

Rehberlik kaç saat ek ders?​

Milli Eğitim bakanlığından verilen görüş yazısında, “sınıf/şube rehber öğretmenliği verilen öğretmenlere ilgili hüküm kapsamında rehberlik ve yönlendirme dersine girip girmediklerine bakılmaksızın 2 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.” denildi.

Rehberlik dersine ekders ödenir mi?​

Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde ‘Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri’ adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir. ” hükmüne yer verilmiştir.

Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik modeli nedir?​

Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik modeli nedir?
Kapsamlı PDR programları öğrencilerin gerek okulda gerekse okul dışında ihtiyaç duydukları yaşantı ve becerileri tanımlama çabası olup, iyileştirici, kriz yönelimli, önleyici ve gelişimsel danışma ve rehberlik yaklaşımlarının bütünleştirilmesi anlayışına dayalı hizmetlerin tümünü ifade etmektedir.
Rehber dersi ne?​
Psikolojik danışma ve rehberlik yardımının amacı; bireyin sahip olduğu gücü kullanmasını ve daha da geliştirilmesini sağlamaktır. 3. Psikolojik danışma ve rehberlik, bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez. Bir bütün olarak bireyin tüm gelişimi ile ilgilenir.
8 sınıf rehberlik dersi için ek ders ödenir mi?​
Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.”

Geri