AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehberligin asil amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rehberliğin asıl amacı nedir?​

Rehberlik, her bireyin kendi ilgi, yetenek istek ve kişiliğinin kuvvetli ve zayıf yanlarını tanımasına yardım etmektir. Rehberliğin temel amacı “bireyin, kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir” şeklinde tanımlayabiliriz.

Rehberlik hizmetini herkes verebilir mi?​

Rehberlik hizmetleri, koruyucu bir hizmet olduğundan sıkıntıya düşen herkes bu hizmetlerden yararlanabilir. Rehberlik hizmetlerinin yürütülmesi gönüllülük esasına dayanır. Rehberlik hizmetleri zorlamayla değil, katılım ve işbirliği içerisinde yürütülür.
Rehberlik nedir tanimi?
Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir. Rehberliğin esası bireyin kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir.
Rehberlik hizmetlerinin odağında ne var?
Rehberlik hizmetlerinin odağında birey vardır. 2. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanma gönüllülüğü gerektirir. 3. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bireysel boyutunda gizlilik esastır. 5. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

Rehberlik hizmetleri nelerdir?​

Rehberlik Hizmetleri Nedir? Amacı… Kapsamı

Rehberlik mevzuat dosyasında neler olmalı?​

BAŞLICA BELGELER
Rehabilitasyon merkezlerinde rehber öğretmen ne iş yapar?
Rehber Öğretmenin Görevleri: Eğitim kurumunun türüne ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yıllık çerçeve plan hazırlar. Sınıf rehberlik planlarının hazırlanmasında, uygulanmasında, sınıf içi rehberlik uygulamalarının geliştirilmesinde sınıf rehber öğretmenlerine rehberlik eder.

Geri