AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehberlige neden gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehberliğe neden gidilir?​

Okullarımızda Yürütülen Rehberlik Hizmetlerinin Amaçları; Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine, Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

Rehberlik hayatımızda neden bu kadar önemli?​

Psikolojik danışma ve Rehberlik Servisinin en önemli işlevi bireyin kendisi ve çevresi hakkında edindiği bilgileri özümsemesine doğru, sağlıklı tercihler yapabilen kişi olmasına yardımcı olmaktır. Rehberliğin diğer bir işlevi de psikolojik danışma işlevidir. Ancak bu başlı başına bir uzmanlık alanıdır.
Okullarda kişisel rehberlik çalışmaları neden önemli ve gereklidir?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisleri öncelikle bireylerin sorunlarını dinler, onlara karar vermelerinde yardımcı olur. Kaygılı ve bunalımlı zamanlarda psikolojik destek verir. Problem çözme yeteneğini geliştirir. Ayrıca okullardaki bu birimler farkındalık sağlar.
Hangi durumlarda rehberlik servisine başvuru?
◦ Problem çözme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız, ◦ Öfkeli ve öfkenizi yönetme becerisini geliştirmek istiyorsanız, ◦ Başkasıyla paylaşamadığınız sorunlarınız varsa, ◦ Kendinizi geliştirmek, gerçekleştirmek ve ihtiyaç duyduğunuz konularda, ihtiyaç duyduğunuz anda görüşmek için rehberlik servisine başvurabilirsiniz.

Rehberlik ne anlama geliyor?​

En geniş anlamında rehberlik; bir insanın başka bir insana ya da gruba, o insanın ya da grubun en iyi bir biçimde yaşamasına, insanların kendilerini gerçekleştirmelerine en elverişli yoları bulabilmeleri için yapılan yardımdır.

Rehberlik sistemi nedir?​

Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.
Rehber öğretmen boş derse girer mi?
” Rehber öğretmen psikolojik danışmanın boş derse girmesini talep etmez ancak rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın talep etmesi durumunda rehberlik etkinlikleri uygulamasına ilişkin gerekli desteği sağlar.” hükmü açıktır.
 
Geri
Üst