AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehber Oğretmenlik Kaldırılacak mı?

haberci

Yeni Üye
Rehber Oğretmenlik Kaldırılacak mı?
imagesrehberogretmenlikkaldirilacakmi5ad107638a888
Rehber Oğretmenliğin bir kadro tanımı olduğunu biliyoruzBu tanım Rehberlik olarak değiştirildi
PDR mezunları Psikolojik Danışman unvanlarıyla bu kadroya atanacak Değişikliğin rehberlik servislerini nasıl etkileyeceği henuz net değil Cıkacak yonetmelik veya genelgelere bakmak gerekmektedir eğer değişiklikle rehberlik servisinde calışan uzmanların idari kadroya alınması amaclanmışsa dikey bir değişiklikten bahs edilebilir Bu etki calışma saatlerinden, faaliyet alanlarına, yıllık izinlerden idari ilişkilere kadar bir cok alanı etkileyebilir
Yapılan değişiklikle Rehberlik branşına, PDR, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Eğitim Programları mezunları atanacak Ayrıca Pedagojik Formasyonu olan Psikoloji mezunlarına da Rehberlik Kadrosuna atamaların onu acılmış oldu bu sayede

Rehber öğretmenlik konusundaki bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten de rehberlik alanındaki kadro tanımının değiştiğini ve artık PDR mezunlarının "Psikolojik Danışman" unvanıyla bu kadroya atanacağını biliyoruz. Değişikliğin rehberlik servislerini nasıl etkileyeceği konusunda net bir bilgi olmamasına rağmen, çıkacak yönetmelik veya genelgelere bakarak daha fazla detay öğrenmek önemli olacaktır.

Eğer değişiklikle rehberlik servisinde çalışan uzmanların idari kadroya alınması amaçlanıyorsa, bu dikey bir değişiklik olarak değerlendirilebilir. Bu etki, çalışma saatlerinden faaliyet alanlarına, yıllık izinlerden idari ilişkilere kadar birçok alanda etkili olabilir.

Yapılan değişiklikle artık rehberlik branşına, PDR, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Eğitim Programları mezunlarının atanabileceği belirtiliyor. Ayrıca pedagojik formasyonu olan psikoloji mezunlarına da rehberlik kadrosuna atamaların yapılacağı ifade ediliyor. Bu açıklamalar sayesinde, rehberlik alanındaki atamalarda geniş bir yelpaze sunulmuş olacak gibi görünüyor. Değişikliğin eğitim sistemi ve öğrenciler üzerindeki etkileri de ilerleyen süreçlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmek ve güncel bilgilere erişmek önemli olacaktır.

Geri