Rehber ogretmen olmak icin hangi bolum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.110
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehber öğretmen olmak için hangi bölüm?​

Rehber öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği icra etmek mümkündür.

Rehber Öğretmen nerelerde çalışabilir?​

Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.

PDR ne iş yapar ne kadar maaş alır?​

PDR ne iş yapar ne kadar maaş alır?
Bir psikolojik danışman, aylık ortalama olarak orta okul ve lise dengi okullarda 4000-TL ile 4.550-TL aralığında maaş almaktadır. Rehberlik ve araştırma merkezinde çalışanlar ise daha yüksek maaşlar almakta olup maaş aralıkları 5.500-TL ile 6.500-TL arasında değişmektedir.

Rehber öğretmen olmak için kaç puan gerekir?​

Rehber öğretmen olmak için kaç puan gerekir?
PDR sıralama ve PDR taban puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Rehberlik – Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2021 taban puanları en düşük 298,60853, en yüksek 446,89527’dir.

PDR mezunu ofis açabilir mi?​

Psikoloji ve PDR mezunları kendine özel psikolojik danışma bürosu açabilir mi? Şuan ki mevzuatla elbette açabilirler. Ancak bunun için klinik psikoloji alanında lisans yada doktora eğitimi alması gerekiyor.

PDR nasıl bir meslek?​

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencilere çalışmaları boyunca teorik bilgi ve pratik eğitim sağlar. Programın amacı, bireylerin akademik, profesyonel, kişisel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır psikolojik danışmanlar üretmektir.

Rehberlik öğretmeni sayısal mı eşit ağırlık mı?​

Rehberlik öğretmeni sayısal mı eşit ağırlık mı?
Rehber öğretmenliği eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Eşit ağırlık puan türünden tercih yaparak rehber öğretmenliği bölümünden mezun olabilir ve rehber öğretmeni olabilirsiniz.

PDR Bölümü sayısal mı sözel mi?​

PDR Bölümü sayısal mı sözel mi?
Üniversitelerdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümde okumak isteyen öğrenciler üniversite sınavında Türkçe ve Matematik sorularını cevaplarlar.
 
Merhaba! Rehber öğretmen olmak için tercih edebileceğiniz bölümler ve bu meslekle ilgili bilgileriniz arttırmak amacıyla aşağıdaki sorularınıza detaylı cevaplar vereceğim:

1. **Rehber öğretmen olmak için hangi bölümü tercih etmeliyim?**
Rehber öğretmen olabilmek için genellikle üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra Psikoloji bölümünden mezun olarak pedagojik formasyon alarak da rehber öğretmen olabilirsiniz.

2. **Rehber öğretmen nerede çalışabilir?**
Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/rehber öğretmen olarak çalışabilirler.

3. **PDR ne iş yapar ve ne kadar maaş alır?**
PDR mezunları genellikle okullarda öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunarlar. Maaşları ise ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda 4000 TL ile 4.550 TL arasında değişebilirken, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde çalışanlar için bu miktar 5.500 TL ile 6.500 TL arasında değişebilir.

4. **Rehber öğretmen olmak için kaç puan gerekir?**
Rehber öğretmen olabilmek için puanlar genellikle her yıl değişiklik gösterebilir. Örneğin 2021 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü taban puanları en düşük 298,60853 ve en yüksek 446,89527 olarak belirlenmiştir.

5. **PDR mezunu ofis açabilir mi?**
PDR mezunları, mevcut mevzuata göre klinik psikoloji alanında lisans veya doktora eğitimi aldıklarında kendilerine özel psikolojik danışma bürosu açabilirler.

6. **PDR nasıl bir meslek?**
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı, bireylerin akademik, profesyonel, kişisel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma sahip psikolojik danışmanlar yetiştirmeyi amaçlar. Teorik bilgi ve pratik eğitim ile öğrencilere geniş bir perspektif sunar.

7. **Rehberlik öğretmeni sayısal mı eşit ağırlık mı?**
Rehber öğretmenliği genellikle eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Dolayısıyla eşit ağırlık puan türünden tercih yaparak bu bölümde eğitim alabilir ve rehber öğretmeni olabilirsiniz.

8. **PDR Bölümü sayısal mı sözel mi?**
Üniversitelerdeki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci alır. Bu nedenle bu bölümü tercih edecek öğrenciler Türkçe ve Matematik sorularını cevaplarlar.

Eğer daha fazla bilgi veya detaylı cevap isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst