AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehber ogretmen baska okula gorevlendirilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rehber öğretmen başka okula görevlendirilebilir mi?​

Normu rehberliğe yetmeyen okula rehber öğretmen görevlendirmesi yapılamaz. Görevlendirmelerde norm fazlası olan rehber öğretmen önceliklidir. Norm fazlası olan rehber öğretmen görevlendirilirken, bulunduğu okul hariç en fazla 2 okula görevlendirilebilir.

Rehber Öğretmenliği olmak için eşit ağırlık mı?​

Rehber öğretmenliği eşit ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Eşit ağırlık puan türünden tercih yaparak rehber öğretmenliği bölümünden mezun olabilir ve rehber öğretmeni olabilirsiniz.
Rehber öğretmen kendi isteği dışında görevlendirilebilir mi?
Bu hükümlere göre; Rehber Öğretmenlerin norm kadrosunun bulunduğu okul haricinde başka bir okulda geçici olarak görevlendirilmeleri mümkün değildir. Bir öğretmenin başka bir okula/kuruma geçici görevlendirilebilmesi için izni ve görüşü alınması öğretmenin bulunduğu okulda norm kadro fazlası olması gerekmektedir.

Norm olmayan okula öğretmen görevlendirilebilir mi?​

Bu genelgenin 2. maddesinde; “2- Rehberlik öğretmeni görevlendirmelerinin normu olan; ancak rehberlik öğretmeni bulunmayan okul/kurumlara yapılması esastır.” açıklamasında bulunularak normu olmayan okullara rehberlik öğretmeni görevlendirilemeyeceğini açıkça vurgulamıştır.

PDR kazanmak için hangi derslere ağırlık verilmeli?​

PDR bölümü için Eşit Ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Sınavda da TYT oturumundan sonra AYT oturumunda Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1 testlerinin çözülmesi gerekmektedir. PDR, Eğitim Fakültesi bünyesinde bir bölüm olduğu için başarı sıralaması şartı bulunur.
Okul öncesi rehberlik hizmetleri nelerdir?
Okulda yürütülen rehberlik hizmetlerinde;
- Çocuğun okula ve çevreye uyumu.
- Aile ve toplumdaki yerini kavraması
- Güvenli ve sağlıklı bir hayat geçirmesi.
- Kişiler arası ilişkileri.
- Eğitsel gelişimi.
- Çocuğun kendini kabulü
a) Sorumlu olduğu sınıflardaki öğrencilere ilişkin sorunları ve bu öğrencilerle ilgili gerekli bilgi ve belgeleri rehberlik ve psikolojik danışma servisine iletir. b) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu toplantılarına katılır.
Valilik (İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla) öncelikle boş olan kadroları duyurmalıdır. Boş olan kadrolara başvuru alınmalı ve alınan başvurular sonucunda hizmet puanına göre atamaları gerçekleştirmelidir. Norm fazlası öğretmen başvuruda bulunmazsa o zaman valilik re’sen atama yapabilir.
Öğretmen zorla görevlendirme yapılabilir mi?
Öğretmenler geçici olarak görev yaptığı eğitim kurumu haricindeki başka bir eğitim kurumunda ya da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlendirilebilir. Haftalık ders sayısını dolduramayan öğretmenler farklı bir eğitim kurumu ya da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlendirilebilir.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi nereye bağlı?​

RAM’ın açılımı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’dir. Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir. RAM’larda Özel eğitim ve Rehberlik olmak üzere iki bölüm vardır.

RAM hangi genel müdürlüğe bağlı?​

Ankara. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinin (RAM) etkinliği ve verimliliğini artırmak için yeni çalışma başlattı.
PDR de zorunlu staj var mı?
Varsa Kaçıncı Sınıfta? Bu bölümün öğrencileri 4.sınıfta, üniversite tarafından ayarlanan zorunlu bir okul stajı yapmaktadır. Bu staj kapsamında farklı kurumlarda öğrencilere deneyim kazandırmak amaçlanmaktadır.

Rehber öğretmen ne zaman norm fazlası olur?​

Her derece ve türdeki eğitim kurumlarına, öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

Geri