AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehabilitasyon hastaligi nedir kisaca?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rehabilitasyon hastalığı nedir kısaca?​

Rehabilitasyon, bir tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Fizyolojik ya da anatomik yetersizlikler rehabilitasyonun konusudur. Hastalık ya da travma ile azalmış olan nörobilişsel işleyişini yeniden kazanmak ya da geliştirmek için yeni sinir yollarını eğitmek için yöntemler içerir.

Rehabilitasyon da ne yapılır?​

Rehabilitasyon merkezi herhangi bir hastalık ya da kaza sonucunda sakatlığı olan kişilerin özel yöntemlerle tedavi edilmelerini sağlar, sorunları giderilmeye çalışılır ve yaşama uyum sağlamaları için gerekenler yapılır. Bu tür hastaların toplum dışına itilmeleri bir nebze olsun engellenmek istenir.
Kaza veya hastalık sonucu oluşan durumlardan dolayı rahatsızlık duyan veya mağdur olan hastaların rehabilitasyonunda temel bir tedavi olarak kabul edilir.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktor mu?
FTR Uzmanı altı yıl süren tıp fakültesi eğitiminin ardından dört-beş yıl boyunca fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimi alan tıp hekimidir. Kas -iskelet sistemiyle ilgili hastalıkların tanısını koyar ve tedavi programını planlar.
Fizyoterapi ve rehabilitasyon ne is yapar maaşları?
Kariyerinde Maaşlar

Fizyoterapi ve rehabilitasyon iş imkanı var mı?​

Hastanelerde, rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezlerinde, tıp merkezlerinde, özel kliniklerde, yaşlı ve özürlü bakımevlerinde, spor merkezlerinde, okullarda, spor kulüplerinde, sağlıklı yaşam merkezlerinde çalışabilirler. Yine fizyoterapistler hem devlet hem de özel kuruluşlarda istihdam edilebilirler.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde neler yapılıyor?​

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından eğitsel tanılama ve değerlendirmesi yapılıp destek özel eğitim hizmetlerine gereksinimi olduğu belirlenen özel eğitime gereksinimi olan bireylere destek eğitim hizmeti veren özel öğretim kurumudur.