Rehabilitasyon danismani ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Rehabilitasyon danışmanı ne demek?​

Rehabilitasyon psikolojik danışmanlığı, psikolojik danışmanların özrü/engeli olan danışanlarla ortaklaşa çalıştığı, danışanların var olan problemleri anlamalarını, kişisel ve çevresel kaynakların kullanılarak kişisel, kariyer, sosyal ve toplumsal adaptasyonu sağlayan bir süreç olarak tanımlanmıştır (Chan, Chronister.

Dijital rehabilitasyon danışmanı nasıl olunur?​

Rehabilitasyon Danışmanı Nasıl Olunur?
- Danışmanlık ve İlgili Eğitim Programları Akreditasyonu Konseyi (CACREP), Rehabilitasyon Danışmanlığında Yüksek Lisans Derecesi veya benzeri akredite.
- Ulusal Danışman Sınavından geçer puan.
- Rehabilitasyon Danışmanı olarak çalışmak için devlet tarafından öngörülen ruhsatlandırma.
Kaynaştırma eğitiminde psikolog görevi nedir?
a) Atipik özellikleri, uyum güçlükleri, sorunları veya özürleri bakımından incelenmesi ve tanınması gereken bireyler için tanılama çalışması yapar. b) Bu çalışmalar için gerekli psikolojik ölçmeleri yapar, yöntem ve teknikleri kullanır ve bunların sonuçlarını değerlendirir.
Eğitim Danışmanı nasıl olunur?
Eğitim danışmanı olmak için en az lise mezunu olmalısınız. Bu konularda eğitim veren kurumların eğitim programlarına katılarak alacağınız eğitim danışmanlığı sertifikası ile eğitim danışmanlığı yapabilirsiniz.

Özel eğitimde psikolog zorunlu mu?​

Psikolog ve rehber öğretmene haftada yirmi saati geçmemek üzere destek eğitimi görevi de verilebilir. Rehber öğretmen ya da psikoloğun kurum müdürü olarak görevlendirilmesi halinde, kurumda ayrı bir rehber öğretmen veya psikolog zorunlu olarak görevlendirilir.

Özel eğitimde psikolog ne iş yapar?​

Davranış sorunları ya da zeka geriliği olan çocukların psikolojik destek almaları davranışsal gelişimlerinde olduğu kadar duygusal ihtiyaçlarının giderilmesinde de çok önemlidir. Psikologlar sadece çocuklarla değil aileleriyle de görüşerek, yaşadıkları sorunlarla ilgili de destek vermektedir.
Rehabilitasyon psikoloğu ne yapar?
Çocuk ve ailelerin yaşadığı psiko-sosyal sorunlar konusunda çeşitli çalışmalar yaparak bireysel görüşme yapmak ve profesyonel destek sağlamak psikologların yine rehabilitasyon merkezlerinde yapmaları gereken başlıca görevlerindendir.
 
Geri
Üst