- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Registry sertifikası nedir?
Bir mal, hizmet ya da kurumu tanıtmaya ve benzerlerinden ayırmaya yarayan tescil edilmiş özel ad, kısaltma veya işaret.Uluslararası Tonaj Sertifikası nedir?
International Tonnage Certificate Bu sertifika adından da anlaşılacağı üzere geminin belirli standartlara göre tonajını belgeleyen sertifikadır. Sertifika boyu 24 veya daha büyük olan tüm gemiler için zorunludur.
Loyd sertifikası ne demek?
Klas kuruluşları, denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar kısaca klas ya da loyd olarak da bilinirler. Geminin inşa sürecinde belirli kurallara göre uygunluğu klaslar tarafından denetlenir. Bu denetimleri yapan kişilere sörveyör adı verilir.
Gemiye ait belgeler nelerdir?
1) Gemi Tasdiknamesi. ( Ship’s Reqister Card )STCW sertifikaları nelerdir?
Petrol Ve Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin Temel Eğitim Belgesi. Sıvılaştırılmış Gaz Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi. Kimyasal Madde Tankerlerinde Yük İşlemleri İçin İleri Eğitim Belgesi.
Iacs sertifikası nedir?
international association of classification societies in kısaltmasıdır. international annealed copper standart açılımıyla bilinen ve bakırı 100 iacs kabul ederek diğer malzemeleri değerlendirmemizi sağlayan ölçüm birimi. türkçesi, uluslararası klas kuruluşları derneğidir.
Loyd Nedir anlamı?
ilk olarak ingilterede lloyd adlı bir sigortacının gemileri sirgotalamak için belli standartlar getirmesi ile meydana gelmiş ve daha sonra çeşitli ülkelerde değişiklik göstererek devam etmiş klaslama kuruluşlarının genel adı. klaslama kuruluşlarıdır.Denizcilik sertifikaları nelerdir?
Ticari gemilerde bulunması gereken ANA Sertifikalar
5 temel STCW sertifikası nedir?
b) Temel ilkyardım eğitimi, c) Yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi, d) Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi, e) Cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimi görmek zorundadırlar.
STCW kaç tane var?
Tüm gemiadamları’nın denizde çalışabilmeleri için 5 temel STCW sertifikasına (Deniz Güvenlik Eğitimleri Ve Belgeleri )sahip olmaları gerekmektedir.Tüm gemi adamları bu konularda yeterli olduklarını kanıtlamak için, her beş yılda bir idarenin öngördüğü değerlendirme sınavından geçerek belgelerini yenilemek zorundadırlar …Iacs açılımı nedir?
International Annealed Copper Standard: metal ve alaşımlar için kullanılan elektrik iletkenliği birimi (referans olarak standart tavlanmış bakır iletken %100 alınır: 5.80 × 107 siemens / metre).
Klas kuruluşlarının amacı nedir?