- Konu Yazar
Reggio Emilia etkinlikleri nedir?
Reggio Emilia Yaklaşımı, 1970 yılında İtalya’daki okulöncesi eğitim kurumlarında reform yapmak ve yeni yaklaşımları uygulamak amacıyla geliştirilen okul öncesi eğitim programı.Reggio Emilia okulları nedir?
II. Dünya savaşı sonrasında İtalya’nın kuzeyinde Reggio Emillia adı verilen 150,000 nüfuslu bir kasabada anne babaların çocuklarının eğitim alabileceği bir okul kurma girişimiyle başlayıp, bugün “Reggio Emilia” yaklaşımı adıyla tüm dünyaya yayılan bir okul sistemidir.Reggio Emilia öğretmenin rolü nedir?
Reggio Emilia yaklaşımının en önemli özelliği öğretmenin öğrenen olarak görülmesidir. Öğretmen her çocuğun kendine yetecek biçimde hareket etmesi ve bilgiyi yapılandırması için ortam ve imkan sağlamaktadır. Kendini bir “pusula” olarak görmekte ve çocuklarla birlikte öğrenme macerasına atılmaktadır.
Reggio Emilia materyalleri nelerdir?
Reggio Emilia merkezlerinde plastik ya da ucuz oyuncaklara rastlamak pek mümkün değildir. Çoğunlukla sınıfların tabanı ahşap kaplıdır ve sınıftaki oyuncakların çoğu ahşaptan yapılmıştır. Kullanılan materyallerin çoğu doğal ve geri dönüşümlüdür.
Reggio Emilia yaklaşımı nasıl uygulanır?
- Reggio Emilia Yaklaşımı- 1. Çocukların öğrenme ilgi alanlarına dayanmaktadır.
- Reggio Emilia Yaklaşımı ‘nda öğretmenler ve ebeveynler, işbirlikçidir.
- 3. Sınıf ortamı “üçüncü bir öğretmendir”
- Çocukların öğrenme gelişimi belgeleniyor.
- 5. Öğretmenler çocukların öğrendiği her konuya odaklanır.
Reggio Emilia okullarında tüm sınıfların açıldığı geniş bir meydan bulunmaktadır bu alan öncelikle hangi amaç için kullanılmaktadır?
Reggio Emilia okullarında dikkati çeken bu alanlara “Piazza” adı verilmektedir. Piazzalar, sınıfların açıldığı bir orta alandır. Burası yetişkinler ve çocuklar arasındaki sosyal alış-verişi kolaylaştırmak amacıyla bütün çocuklar ve öğretmenlerin birlikte bulunabilecekleri bir yerdir.Montessori Kreş ne demek?
Montessori; çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir.
Reggio Emilia Dokümantasyon nedir?
Reggio Emilia dokümantasyon, çocuklar, öğretmenler ve ebeveynler arasındaki iletişim kanalını görünür hale getirmek için oluşturulmuştur. Dokümantasyon yapılan projeler ve çalışmaların ardından hazırlanan bir sergidir.