AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Reform Hareketinden Sonra Hangi Alanlarda Gelişmeler Olmuştur

haberci

Yeni Üye
Reform Hareketinden Sonra Hangi Alanlarda Gelişmeler Oldu
Reform Hareketinden Sonra Hangi Alanlarda Olan Gelişmeler Nelerdir
Avrupada mezhep birliği parcalanmıştır Katolik ve Ortodoks mezhepleri yanında Protestan, Kalvenizm ve Anglikanizm mezhepleri ortaya cıkmıştır
Papa ve din adamları saygınlıklarını kaybetmişlerdir Katolik Kilisesi yeni duzenlemeler yapmak zorunda kalmıştır
Eğitim ve oğretim, kilisenin elinden alınarak laik eğitim anlayışı yaygınlaşmıştır
Katolik Kilisesinden ayrılan ulkelerde kilisenin topraklarına ve mallarına el konulmuştu
Papa engizisyon mahkemeleriyle Katolik Kilisesinin otoritesini devam ettirmeye calışmıştır
Protestan krallar ve prensler egemen oldukları bolgelerde din işlerinin mutlak hakimi haline gelmiştir
Reform hareketleri sonucunda Avrupada oluşan siyasal ayrılıklar, Osmanlıların Avrupa iclerine ilerlemesini kolaylaştırmıştır Alıntıdır

Reform hareketinden sonra Avrupa'da birçok alanda önemli gelişmeler yaşanmıştır.

1. Din Alanında:
- Avrupa'da mezhep birliği parçalanmış, Katolik ve Ortodoks mezheplerinin yanı sıra Protestanlık, Kalvenizm ve Anglikanizm gibi yeni mezhepler ortaya çıkmıştır.
- Papa ve din adamları saygınlıklarını kaybetmiş, Katolik Kilisesi yeni düzenlemeler yapmak zorunda kalmıştır.
- Katolik Kilisesinden ayrılan ülkelerde kilisenin topraklarına ve mallarına el konulmuştur.
- Papa, Engizisyon mahkemeleriyle Katolik Kilisesinin otoritesini devam ettirmeye çalışmıştır.

2. Eğitim ve Öğretim Alanında:
- Eğitim ve öğretim, kilisenin elinden alınarak laik eğitim anlayışı yaygınlaşmıştır.

3. Siyasi Alanında:
- Protestan krallar ve prensler egemen oldukları bölgelerde din işlerinin mutlak hakimi haline gelmiştir.
- Reform hareketleri sonucunda Avrupa'da oluşan siyasi ayrılıklar, Osmanlıların Avrupa içlerine ilerlemesini kolaylaştırmıştır.

Bu gelişmeler, Avrupa tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuş ve birçok alanda tartışma ve değişimlere neden olmuştur.

Geri