Reflu tehlikeli bir hastalik midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Reflü tehlikeli bir hastalık mıdır?​

Halk arasında reflü olarak bilinen gastroözofagial reflü hastalığı (GÖRH) toplumda yaygın olarak karşılaşılan ve mide asidi ile mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan bir hastalıktır. Reflü tedavi edilmediği taktirde kansere dahi yol açabilir.

Antibiyotik reflüyü tetikler mi?​

-Antibiyotikler. Başta tetrasiklin grubu olmak üzere bazı antibiyotikler reflü hastalığına neden olabilir. Beş günlük bir antibiyotik kullanımının reflü etkisi sınırlıdır ancak sivilce (akne) tedavisinde olduğu gibi uzun süre antibiyotik almak zorunda kalanlarda reflü önemli bir sorun haline gelebilir.
Reflü Hangi kansere yol açar?
MİDE KANSERİ RİSKİ ARTABİLİYOR Reflü hastalığı yemek borusunda daralma ve kanama gibi problemlere yol açabilir ama oluşturduğu hasarların en önemlisi “prekanseröz” yani kansere hazırlayıcı değişikliklerdir. Mide ve yemek borusu kanserlerine reflü hastalarında daha sık rastlanmaktadır.
Reflüden tamamen nasıl kurtulunur?
4 farklı şekilde reflüden kurtulmak mümkün!
- İLAÇ TEDAVİSİ REFLÜ yakınması olan kişilerde başlangıçta mutlaka ilaç tedavisi uygulanıyor.
- ENDOSKOPİK REFLÜ CERRAHİSİ
- LAPAROSKOPİK YÖNTEM.
- ROBOTİK CERRAHİ

Reflü hastalığının sebebi nedir?​

Reflüye neden olan en önemli faktörler bozulmuş yemek borusu ve mide hareketleri, artmış karın içi basıncı (şişmanlık), midede bozulmuş asit düzenleme sistemleri, uygun olmayan fiziksel aktivite, kimi ilaçlar, hormonlar, çeşitli yağlı yiyecekler, sigara dumanı, mide fıtığı ve genetik faktörler olarak sayılabiliyor.

Antibiyotik mideye zarar verir mi?​

İshal, kabızlık, bulantı, kusma, şişkinlik, hazımsızlık, iştah kaybı ve karın ağrısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları antibiyotik zararları arasında yer alır.
Antibiyotik mideye dokunur mu?
Antibiyotiklerin en sık rastlanılan yan etkileri mide ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklarıdır. Bu şikâyetler sindirim sistemi sorunları olanlarda daha kolay ortaya çıkar. Baş dönmesi, baş ağrısı, kulak uğultusu, tad almada bozukluklar da ender olmayan yan etkilerdir.
 
Geri
Üst