AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Reflektor agir kusur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Reflektör ağır kusur mu?​

TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.

Arac muayene hafif kusurlar neler 2021?​

Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.

Ilk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?​

Ilk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

Yangın tüpü reflektör muayeneden geçer mi?​

Yangın tüpü reflektör muayeneden geçer mi?
Yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, üçgen reflektör, stepne, aracınızda bulundurulması gereken ekipmanlardır. Fakat muayene sırasında bunların biri ya da birkaçının olmaması muayeneye engel değildir. Bu ekipmanların bulunmaması hafif kusur sayılmaktadır. Aracınız muayeneden hafif kusurlu olarak geçecektir.

Üçgen Reflektör zorunlu mu?​

En az 2 adet yanısıtıcı yüzeye sahip, yerde dik durabilen üçgen reflektör, Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba, Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.

Yangın tüpü olmadan muayeneden geçer mi?​

Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Araç muayenede nelerden kalır?​

Araç muayenede nelerden kalır?
Araç Muayenede Ağır Kusurlar Nelerdir?
- Motor numarası, şase numarası ve tip etiketinin okunamaması,
- Araçtaki koltuk sayısı ruhsatta belirtilenden farklıysa,
- Ön ve arka plakanın silik olmasına bağlı olarak denetim kameralarının plakayı okuyamaması gibi durumlar ağır kusur nedenleri olarak listelenmiştir.

Yangın tüpü muayenede hafif kusur mu?​

Yangın tüpü muayenede hafif kusur mu?
Yangın tüpü reflektör ağır kusur mu?​
Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Reflektör ve yangın tüpü gibi araç ekipmanlarının muayeneden geçip geçemeyeceği konusunda birkaç ayrıntıya değindiniz. Şimdi size bu konularla ilgili daha detaylı bilgiler vereyim:

- Reflektör: Üçgen reflektör, araçların trafikte acil durumlarda diğer sürücülere uyarı vermek için kullanılan önemli bir güvenlik ekipmanıdır. Türkiye'de araç muayenelerinde üçgen reflektör bulundurma zorunluluğu yoktur. Ancak, eğer üçgen reflektör aracınızda bulunmuyorsa, bu durum hafif kusur olarak değerlendirilir ve aracınız muayeneden geçebilir. Yani üçgen reflektörün muayenede ağır kusur oluşturduğu söylenemez.

- Yangın Tüpü: Yangın tüpü, araçlarda olası yangın durumları için hayati öneme sahip bir ekipmandır. Ancak, Türkiye'de araç muayenelerinde yangın tüpü bulundurma zorunluluğu da bulunmamaktadır. Yangın tüpü olmayan araçlar da hafif kusurlu olarak değerlendirilir ve muayeneden geçebilir. Dolayısıyla, yangın tüpünün de aracın muayeneden ağır kusurlu olmasına sebep olacak bir durum oluşturmadığını belirtmek gerekir.

Sonuç olarak, reflektör ve yangın tüpü gibi ekipmanların araç muayenelerinde bulundurulması önemlidir ancak bu ekipmanların eksikliği durumunda araçlar hafif kusurlu olarak değerlendirilir ve muayeneden geçebilirler. Araç sahipleri yine de güvenliklerini ve diğer sürücülerin güvenliğini düşünerek bu ekipmanları araçlarında bulundurmaya özen göstermelidirler.

Geri