AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Redistribution nedir tip?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Redistribution nedir tıp?​

farmakolojide ilaçların vücutta etki ettikten sonra atılacakları dokuya çökmelerine denir. bir hastaya intravenöz tiyopental( en kısa süreli barbitürat) verdik mi önce fazla kanlanan organ olan beyine gider. bunun adı distribusyondur.
Redistribüsyon ne demek Farmakoloji?
redistribüsyon; vücuda giren lipofilik ilacın başlangıçta kan akımının fazla olduğu organlarda ( beyin gibi) toplanıp, daha sonra zamanla vücuttaki kitlesel oranı daha fazla ve kan akımı daha yavaş olan yağ dokularına geçerek ilk olarak toplandığı vücut bölgesinden uzaklaşmasıdır.
Dağıtım TDK nedir?
Dağıtma işi, tevzi: “Bunlar, matbaada basılan ve dağıtımı yapılan dergilerdi artık.” -A. Kutlu. 2. Bir merkezden çeşitli yerlere gönderme işi: Gaz dağıtımı.

Liposolübl ne demek?​

Liposoluble teriminin tıbbi anlamı; a. Yağda erir veya eritileilir.
Dagitim ne anlama gelir?
Dağıtım, ihtiyaç duyan tüketici veya işletme kullanıcısı için bir ürün veya hizmet hazırlama sürecidir. Bu, doğrudan üretici ya da servis sağlayıcı tarafından yapılabilir ya da distribütörler ya da aracılar ile dolaylı kanallar kullanılarak yapılabilir.
Dağıtım kanalı terimi ne anlama geliyor?
Dağıtım kanalı, ürünlerin üreticilerden alıcılara doğru akışını sağlayan bireyler ya da işletmeler topluluğudur.

Ticari kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Ticaret kelimesi ürün, mal vb. alım satımı olarak bilinmektedir. Aynı zamanda ticaret kelimesinin kazanç amacıyla yürütülen alım satım etkinliği olarak da bilindiğini söylemek mümkündür. Ticaret denildiği zaman alışveriş sonucu elde edilen, yararlanılan fiyat farkı ve kâr da ifade edilmek istenmektedir.
Ticaret anlamı ne?
Ticaret malların/ürünlerin üretim sürecinden tüketimine kadar geçen zamanda, ekonomik değer taşıyan başka nesneler ile değiştirilmesi, alışı ve satışı anlamında kullanılmaktadır. Ticaretin insanlık tarihindeki ilk şekli takastır. Takas yöntemi ile, mal ve hizmetler birbiri karşılığında değiş tokuş edilir.
Eliminasyon ne anlama gelir?
Tanım itibari ile eliminasyon özellikle metabolizma artıklarının -idrar veya dışkı şeklinde- vücuttan dışarı atılmasıdır. Yani bir nevi atılma da denilebilir.

Bukkal ne demektir?​

Ağız ve Diş Terimleri “Bukkal” Nedir??? Tıpta yanağa verilen isimdir. Aynı zamanda ön ve arka dişlerin yanağa bakan yüzeylerini tarif etmek için de kullanılır.

Geri