- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Reddedilen ticari e-fatura tekrar gönderilir mi?
Reddedilen e-Fatura, sistemde iptal edilmiş bir fatura olarak görünür. Müşteriniz e-Faturanızı reddettikten sonra yeni bir e-Fatura oluşturup gönderebilirsiniz. Ancak reddedilen bir e-Fatura tekrardan gönderilemez.E-fatura üzerinde elle düzeltme yapılabilir mi?
E-fatura üzerinde elle düzeltme yapılabilir mi?Gönderilen e-faturalarda daha sonra bir değişiklik yada düzeltme yapılabilir mi? e-Faturalar düzenlenip gönderildikten sonra herhangi bir şekilde değiştirilmesi, iptal edilmesii sistemden çıkarılması, düzeltilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Irsaliye tarihinden kaç gün sonra fatura kesilir 2021?
Irsaliye tarihinden kaç gün sonra fatura kesilir 2021?Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.
Kabul edilen bir ticari fatura reddedilebilir mi?
d. Kabul Edilen Bir Ticari Fatura Nasıl Reddedilir? Ticari faturanın istenmeden kabul edildiği durumlarda, faturayı reddedebilmek için KEP sistemi üzerinden faturayı oluşturan tarafa, bu durum ile ilgili bir yazı göndermeniz gerekiyor.Yanlış düzenlenen fatura nasıl düzeltilir?
Yanlış düzenlenen fatura nasıl düzeltilir?Temel Faturanın İptali “Temel Fatura” da, düzenlenen faturalara e-Fatura uygulaması üzerinden “red yanıtı” dönülme imkanı bulunmamakla birlikte, 8 günlük itiraz süresi dolmamak şartıyla Temel Fatura İptal Portalı üzerinden satıcının ilgili fatura için iptal talebinde bulunma hakkı vardır.
8 günü geçen e-arşiv fatura nasil iptal edilir?
8 günü geçen e-arşiv fatura nasil iptal edilir?e-Arşiv Faturayı düzenleyen tarafından iptal talebi oluşturma
- Sisteme giriş yaptıktan sonra “Düzenlenen Belgeler” sekmesi seçilmelidir.
- Açılan ekranda belge tarihini içerecek şekilde tarih aralıklı sorgulama yapılıp ilgili belge seçilerek “İptal Talebi Oluştur” butonu tıklanmalıdır.
Vergi Usul Kanunu’nun 231’inci maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendinde, “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.