AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Reddedebilirim nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye

Reddedebilirim nasıl yazılır?​

Bu kelimenin doğru şekilde yazılışı, ‘Reddetmek’ biçimindedir. Herhangi bir durumu ya da kişinin kendisine verilen bir şeyi kabul etmemesi reddetmek olarak ifade edilmektedir.

Reddeder misiniz nasıl yazılır?​

Reddeder misiniz nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu’nun resmi kayıtlarında ve TDK’ya göre sözcüğün doğru yazım şekli “ret”tir. Bunun dışında yazılan şekillerin hepsi imla hatasıdır.

Ret etmek nasil?​

Ancak ret sözcüğü etmek sözcüğü ile birleşirse Türkçe imla kurallarına göre kelimenin sonundaki “t” harfi d harfi olarak yazılmalıdır. Bu durumda ” ret etmek ” değil de bu kurallar uygulanarak “reddetmek” şeklinde yazılır.

Red almak ne demek?​

Red almak ne demek?
Ayrıntılar haberimizde… Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, RET şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. 2. isim Aile bireylerinden birinin sorumluluğunu üstünden atma, varlığını tanımama, aileden saymama: Evlatlıktan ret.
Kabul etmiyorum nasıl yazılır?​
Bu kelime genellikle Kabuletmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kabul etmek şeklinde olmalıdır.

Emretme nasıl yazılır?​

Emretme nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Emir etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Emretmek şeklinde olmalıdır.

Et yemez nasıl yazılır?​

[isim] Genellikle et ve et türevlerini yemeyen kimse, vejetaryen.

Ret etmek mi red etmek mi?​

Ret etmek mi red etmek mi?
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, ret şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “red, redd” gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı ‘ret’tir.

Red etmek mi ret etmek mi?​

Red edildi mi ret edildi mi?​

Red edildi mi ret edildi mi?
Bu kelime genellikle Red şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ret şeklinde olmalıdır.
Kabuledilebilir nasıl yazılır?​

Terk Ediyorum nasıl yazılır?​

Terk Ediyorum nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin doğru yazımı ‘terk etmek’ olarak öne çıkıyor. Yani yazın noktasında bu kelime grubu ayrık olarak ele alınır. Eğer bitişik yazılırsa yanlış yazılmış olur. Bu kelimenin TDK’ya göre doğru yazılışı ‘terk etmek’ biçiminde öne çıkıyor.

Hak Ettiği nasıl yazılır?​

Hak Etmek Nasıl Yazılır? Kelimenin doğru yazımı ‘hak etmek’ olmaktadır. Kelimenin okunuşu esas alındığında bitişik sanılması hataya sebep olabiliyor, ancak doğru yazımı ayrı şekilde yazılmasıdır.

Haketmediği nasıl yazılır?​

Haketmediği nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Haketmedi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hak etmedi şeklinde olmalıdır.

"Reddedebilirim" kelimesi "red etmek" fiilinden türetilmiş bir ifadedir. Bir durumu ya da teklifi kabul etmemek anlamına gelir. Doğru kullanımı "red etmek" olarak yazılmalıdır.

"Reddeder" kelimesinin doğru yazımı ise Türk Dil Kurumu'na göre "ret" şeklindedir. Diğer yazım şekilleri ise imla hatasıdır.

"Ret etmek" ifadesinde ise "ret" kelimesine "etmek" eylemi eklendiğinde, kelimenin sonundaki "t" harfi "d" harfine dönüşerek "reddetmek" şeklinde yazılmalıdır.

"Red almak" ifadesi ise Türk Dil Kurumu'na göre "ret" olarak yazılmaktadır. Kelimenin anlamı aile bireylerinden birinin sorumluluğunu üstünden atma veya varlığını tanımama durumunu ifade eder.

"Kabul etmiyorum" kelimesinin doğru yazımı "kabul etmek" şeklinde olmalıdır. "Kabuletmek" yanlış bir kullanımdır.

"Emretme" kelimesi ise doğru şekliyle "emretmek" olarak yazılmalıdır. "Emir etmek" şeklinde yazılan kullanımlar hatalıdır.

"Et yemez" ifadesi genellikle vejetaryen kişileri tanımlamak için kullanılır.

"Ret etmek" ve "red etmek" arasındaki doğru tercih "ret etmek" şeklindedir. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "ret" şeklindedir.

"Red edildi mi" ifadesinde doğru yazım "ret" şeklinde olmalıdır. "Red" şeklindeki kullanımlar hatalıdır.

"Kabuledilebilir" kelimesi doğru şekliyle "kabul edilebilir" olarak yazılmalıdır.

"Terk ediyorum" ifadesi doğru yazımıyla "terk etmek" olarak kullanılmalıdır. Bitişik yazım yerine ayrık olarak yazılması gerekmektedir.

"Hak ettiği" ve "hak etmediği" ifadelerinde doğru yazım "hak etmek" olarak geçerlidir.

Son olarak, mesajınızda paylaşılan video içeriğine yardımcı olamıyorum. Ancak dilbilgisi ve yazım kuralları konusunda sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.

Geri