AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rectus capitis anterior nedir?

Editör

Yeni Üye

Rectus capitis anterior nedir?​

musculus rectus capitis anterior (başın küçük doğru kası)

Rectus capitis posterior minor nedir?​

Rektus kapitis posterior minor, atlastaki posterior arkın ortasından başlar ve oksiputa doğru gider. Oblikus kapitis superior, atlasın transvers prosesinden başlayıp oksiputa gider. Oblikus kapitis inferior, axis vertebrasının spininden başlayıp atlasın transvers prosesine gider.

Subok nedir?​

Subok nedir?
Suboksipitalis, boynun üst kısmının arkasında ve başın dışında alına doğru uzunlamasına uzanan bir ağrı paternine sahip kaslardır. Suboccipitalis ayrıca baş ağrısına da neden olabilir. Bu, aşırı aktif ve işlevsiz hale gelirse ortaya çıkabilir. Sözde suboksipital miyalji.

Rectus anatomi ne demek?​

Rectus teriminin tıbbi anlamı; n. Karın veya baş ve gözde bulunan düz kaslardan biri, rektus.

N Suboccipitalis ne demek?​

Birinci servikal spinal sinirin arka dalı n. suboccipitalis olarak isimlendirilir. İkinci servikal spinal sinirin arka dalı atlas ile axis arasından geçtikten sonra medial ve lateral dallarına ayrılır. N. occipitalis major olarak isimlendirilen medial dalın motor ve sensitif lifleri bulunur.

M rectus capitis lateralis nedir?​

M rectus capitis lateralis nedir?
Musculus Rectus Capitis Lateralis teriminin tıbbi anlamı; anat. başın yan doğru kası.

Latince rektus ne demek?​

1. anlamı düz kas, düz.

Phonophobia nedir?​

Phonophobia, 12.778 kere görüntülendi. Phonophobia teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Gürültüden veya yüksek sesle konuşulmaktan aşırı korkma; 2. Kendi sesini duymaktan ürkme, kendi sesinden korkma, fonofobi.

Rectum tıpta ne demek?​

Rectum tıpta ne demek?
Rectum teriminin tıbbi anlamı; n. Barsağın makada bitişik düz parçası, göden barsak, büyük apdest yolu, rektum (kalın barsağın pelvis içinde bulunan son kısmı).

Superior rectus ne demek?​

Rektuslar göz küresinin ön bölümünde skleraya yapışırlar. Yapışma bir spiral şeklindedir ve “Tillaux spiral halkası” ismini alır. Medial rektus kası limbusa en yakın yapışan kas iken (5,5 mm) superior rektus kası limbusa en uzak yapışan kastır.

Latincede Radix ne demek?​

Radix teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. radices). Kök.

Rectus capitis anterior, başın küçük doğru kası olarak tanımlanır. Bu kas, boyun bölgesinde bulunur ve başın ön kısmında yer alır. Rectus capitis posterior minor ise üst boyun bölgesindeki kaslardan biri olup suboksipital bölgede bulunur.

Subok veya suboksipitalis, başın arkasında ve dış bölgesinde uzanan, uzunlamasına ağrı paternine sahip kaslardır. Aşırı aktif hale geldiklerinde baş ağrısına neden olabilirler. Suboccipitalis, boyun bölgesinin üst kısmında yer alan bir kas grubudur.

Rectus terimi tıbbi anlamda, karın veya baş ve gözde bulunan düz kaslardan birini ifade ederken, n. suboccipitalis ise boyun bölgesindeki sinirlerden biri olarak bilinir.

Musculus Rectus Capitis Lateralis terimi ise başın yan tarafında yer alan kası ifade ederken, Latince "rektus" kelimesi düz kas veya düz anlamına gelir.

Phonophobia, yüksek seslerden veya gürültüden aşırı korkma durumu olarak tanımlanır. Rectum ise tıpta barsağın makat bölgesine bitişik düz kısmını ifade eder.

Superior rectus ise göz küresinde yer alan kaslardan biridir ve diğer rektus kaslara göre farklı bir yapışma noktasına sahiptir. Latincede "radix" kelimesi ise kök anlamına gelir.

Geri