Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Receteme nasil bakabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.286
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Reçeteme nasıl bakabilirim?​

Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Doktorun yazdığı ilaç listesi ne denir?​

Doktorun yazdığı ilaç listesi ne denir?
Reçete Kelimesinin Anlamı Reçete sözcüğünün tanımı, Türk Dil Kurumu’na göre “isim Üzerinde doktorun hastası için gerekli gördüğü ilaçlarla, bunların kullanılış biçimleri yazılı olan kâğıt” biçimindedir. Reçete, tıp doktorunun önerileridir.

Hangi ilaçlardan fark alınıyor?​

Eşdeğer ilaç uygulaması ile hangi ilaç yazılırsa yazılsın, SGK’nın belirlediği fiyat ödenecek. Başlangıç paketi olarak ilk grupta yer alan mide, antibiyotik, kalp, tansiyon, hepatit b, astım hastaları kullandıkları ilaçlar için, raporlu olsalar bile, ilaç fiyat farkını ödeyecekler.

İlaç raporunu kimler görebilir?​

İlaç raporunu kimler görebilir?
Hem medula hem de e-Nabız sistemi üzerinden; SGK anlaşmalı tüm hastaneler, aile ve işyeri hekimleri de dahil olmak üzere doktorlar, yatan servis hemşireleri, rapor sekreterlikleri, eczacılar ve kalfaları, kişilerin sahip olduğu tüm tanı ve hastalıklar, kullandığı ilaçlar, ne zaman hangi kuruma gittiği gibi bilgilere …

İlaç dökümü nereden alınır?​

SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yaparak geçmişe ait olan ilaç raporu bilgilerinize de ulaşılabilirsiniz. Öncelikle da wwwturkiye.gov.tr bilgilerinin internet adresine erişim sağlanarak e-devlet sitesi giriş sayfasına girilmeli, E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir.

Prospektüs ne anlama gelir?​

Prospektüs ne anlama gelir?
Fransızcadan Türkçeye geçmiş bir sözcüktür. Prospektüsün içeriğinde ilacın içinde yer alan maddeler, ilacın yan etkileri, ilacın nasıl kullanılacağı, ilacı kullandıktan önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler, ilacı kimlerin hangi koşullarda kullanabileceği, ilacın saklanma koşulları ve ilacı üreten firma yazılıdır.

Reçete D ne demek?​

Reçete kontrol birimimiz tarafından kontrol edilmiş veya sürekli kullanım onayı verilmiş ise devam reçetesi olarak kayıt edilebilirler. Bu reçetelerde yer alan ilaçlar provizyon çıktısında eczane ekranına “D” harfi olarak gelmektedirler.

Mor reçeteli ilaç ne demek?​

Mor reçeteli ilaç ne demek?
Kan pıhtılaşması ile ilgili sorunu bulunan hastaların kullandığı ilaçlar “turuncu” reçete, kan ürünleri ile ilgili diğer ilaçlar ise “mor” reçeteyle alınıyor.

Reçete renkleri ne anlama gelir?​

Her ne kadar birbirlerine benzerlikleri bulunsa da farklı özelliklere sahiplerdir. Kırmızı reçete uyuşturucu madde içeren ilaçların reçetesidir. Uyuşturucu madde içeren ilaçlar sadece kırmızı reçeteyle veriliyor. Yeşil reçete de bağımlılık yapan maddeler bulunduğu için bu tür ilaçlar yeşil reçeteyle verilebiliyor.

İlaç katılım payı hangi ilaçlardan alınır?​

İlaç katılım payı hangi ilaçlardan alınır?
1-İlaç katılım payı hangi ilaçlardan alınır? Sağlık raporu ile belgelendirilmek koşuluyla Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki hasta katılım payından muaf ilaç listesindeki ilaçlardan katılım payı alınmaz. Bunun dışındaki ilaçlardan katılım payı alınır.

İlaç parası nasıl alınır?​

KATILIM PAYLARINI GERİ ALABİLMEM İÇİN HANGİ BELGELER İLE MÜRACAAT ETMELİYİM? Başvuru sahiplerinden katılım payı ile ilgili herhangi bir belge veya evrak talep edilmeyecektir. Sadece kimlikleri ile ikamet ettikleri il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

İlaç raporunu kimler yazabilir?​

İlaç raporunu kimler yazabilir?
Aile hekimlerinin ilaç raporu yazma yetkisi bulunmamaktadır. Devlet ve üniversite hastaneleri doktorları ilaç raporu verebilir.

İlaç raporu nasıl silinir?​

İlaç raporu nasıl iptal edilir? İlaç raporunun iptali için öncelikle doktorunuza gitmeniz gerekecektir. Ayrıca SGK’ya yazarak da raporunuzu iptal ettirmeniz mümkündür.

Tüm ilaç dökümü nasıl alınır?​

Tüm ilaç dökümü nasıl alınır?
 
Reçeteme nasıl bakabilirim?

Reçetenize bakabilmek için recetem.titck.gov.tr adresine gitmeniz yeterli olacaktır.

Doktorun yazdığı ilaç listesi ne denir?

Doktorun yazdığı ilaç listesine "reçete" denir. Reçete, tıp doktorunun hastası için gerekli gördüğü ilaçlarla, bunların kullanılış biçimlerinin yazılı olduğu kâğıttır.

Hangi ilaçlardan fark alınıyor?

Eşdeğer ilaç uygulaması ile hangi ilaç yazılsa da SGK'nın belirlediği fiyat ödenecek. Mide, antibiyotik, kalp, tansiyon, hepatit B, astım gibi ilaçları kullanan hastalar, raporlu olsalar bile, ilaç fiyat farkını ödemek zorundadırlar.

İlaç raporunu kimler görebilir?

İlaç raporunu hem medula hem de e-Nabız sistemi üzerinden; SGK anlaşmalı tüm hastaneler, doktorlar, hemşireler, rapor sekreterlikleri, eczacılar ve kalfaları gibi sağlık profesyonelleri görebilir. Bu raporlar kişilerin sahip olduğu tanı ve hastalıklar, kullandığı ilaçlar, doktora başvuru zamanları gibi bilgileri içerebilir.

İlaç dökümü nereden alınır?

SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yaparak geçmişe ait ilaç raporu bilgilerinize ulaşabilirsiniz. E-devlet sitesine giriş yaparak kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra ilaç dökümünü görüntüleyebilirsiniz.

Prospektüs ne anlama gelir?

Prospektüs, ilacın içeriği, yan etkileri, kullanım şekli, dikkat edilmesi gerekenler gibi bilgilerin yer aldığı ilaç kutusundaki bilgilendirme kılavuzudur.

Reçete D ne demek?

Reçete kontrol birimince onaylanmış veya sürekli kullanım onayı verilmiş ilaçlar için kullanılan bir terimdir. Bu tür reçetelerde yer alan ilaçlar provizyon çıktısında "D" harfi ile belirtilir.

Mor reçeteli ilaç ne demek?

Kan pıhtılaşması ile ilgili hastalıklarda kullanılan ilaçlar "mor" reçete ile alınırken, kan ürünleri ile ilgili diğer ilaçlar için "turuncu" reçete kullanılır.

Reçete renkleri ne anlama gelir?

Reçete renkleri farklı ilaç türlerini belirtmek için kullanılır. Kırmızı reçete uyuşturucu madde içeren ilaçlar için, yeşil reçete ise bağımlılık yapabilen maddeler için kullanılır.

İlaç katılım payı hangi ilaçlardan alınır?

Sağlık raporu ile belgelendirilmek koşuluyla Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki hasta katılım payından muaf ilaçlardan katılım payı alınmaz. Diğer ilaçlardan ise katılım payı alınır.

İlaç parası nasıl alınır?

Katılım paylarını geri alabilmek için belgelerle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeniz yeterli olacaktır. Kimlik belgeniz ile ikamet ettiğiniz il/ilçedeki SYD Vakfına başvuruda bulunarak katılım payınızı geri alabilirsiniz.

İlaç raporuunu kimler yazabilir?

Aile hekimleri ilaç raporu yazma yetkisine sahip değildir. Devlet ve üniversite hastanelerindeki doktorlar ilaç raporu verebilirler.

İlaç raporu nasıl silinir?

İlaç raporu iptali için doktorunuza başvurmanız gereklidir. Ayrıca SGK'ya da yazarak raporunuzu iptal ettirebilirsiniz.

Tüm ilaç dökümü nasıl alınır?

Tüm ilaç dökümü için SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-devlet sitesine giriş yaparak geçmiş ilaç raporu bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst