AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Recete kodu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.302
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Reçete kodu nedir?​

CEVAP 9) E-reçetelerin oluşturulduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedilmesi sonrası MEDULA sistemi tarafından her bir e-reçete için üretilen numaraya Elektronik Reçete No denir.

Renkli reçete nasıl yazılır?​

Renkli reçete nasıl yazılır?
Hekim hastanın TC Kimlik numarasını, muayene sonucu ulaştığı tanı bilgisi alanlarını, Reçete Türü alanını ve İlaç Adı alanını doldurarak reçete oluşturabilir. Reçeteyi Kaydet butonu ile reçeteyi kaydedip kendisine tanımlanmış elektronik imza ile imzalamak için imzalama ekranına geçerek reçeteyi tamamlayabilir.

Kırmızı yeşil reçetelerin işlendiği sistemin adı nedir?​

17.03.2017 tarihinde başlamış olan Renkli reçete uygulaması sadece Kırmızı ve Yeşil reçeteleri kapsamaktadır. Gelen kırmızı ve yeşil reçeteler https://renklirecete.saglik.gov.tr/ adresine giriş yapılacaktır.

Mor reçete nasıl yazılır?​

Mor reçete nasıl yazılır?
Serbest eczanelerce karşılanan mor ve turuncu reçeteler aynen kırmızı ve yeşil reçetelerde olduğu gibi Renkli Reçete Sistemine kaydedilecektir. Matbu olarak karşılanan reçetelerin birinci nüshası Renkli Reçete Sisteminden alınan liste ile birlikte takip eden ayın onuna kadar İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilecektir.

Mor reçete hangi ilaçlar?​

Mor Reçete Kapsamındaki İlaçlar
- İMMÜNOGLOBULİN 0,5 GR. TEGELİNE 0,5 GR 10 ML ER-KİM.
- İMMÜNOGLOBULİN 1 GR. SANDOGLOBULİN 1 GR.
- İMMÜNOGLOBULİN 2,5 GR. ISIVEN 2,5 GR KOÇSEL.
- İMMÜNOGLOBULİN 6 GR. SANDOGLOBULIN 6 GR NOVARTIS.
- HUMAN ALBUMİN %20 100 ML.
- HUMAN ALBUMİN %25 50 ML.
- HUMAN ALBUMİN %25 100 ML.
- HUMAN ALBUMİN %5 250 ML.

Renkli reçete sistemine hangi reçeteler girilecek?​

Renkli reçete sistemine hangi reçeteler girilecek?
Kontrole tabi ilaçlara ait reçeteler, hekimler tarafından “Renkli Reçete Sistemi” nde e-reçete olarak düzenlenecektir. Eğer e-reçete düzenlenemez ise Manuel (Matbu) Reçete de eczaneler tarafından kabul edilebilecektir.
 
E-reçetelerin oluşturulduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedildikten sonra her bir e-reçete için üretilen numaraya "Elektronik Reçete No" denir. Renkli reçeteler ise hekimler tarafından hastanın TC Kimlik numarasını, muayene sonucu ulaştığı tanı bilgisi alanlarını, Reçete Türü alanını ve İlaç Adı alanını doldurarak oluşturulur. Reçeteyi Kaydet butonu ile kaydedip elektronik imza ile imzalayarak tamamlanabilir.
Kırmızı ve Yeşil reçeteleri işleyen sistem ise Renkli Reçete Sistemidir. Bu sistem 17 Mart 2017 tarihinden itibaren aktiftir ve gelen kırmızı ve yeşil reçeteler için https://renklirecete.saglik.gov.tr/ adresine giriş yapılabilir.
Mor reçeteler ise serbest eczaneler tarafından kullanılan reçetelerdir. Mor ve turuncu reçeteler, Renkli Reçete Sistemine kaydedilir ve matbu olarak karşılanan reçetelerin birinci nüshası Renkli Reçete Sisteminden alınan liste ile birlikte İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilir.
Renkli Reçete Sistemine ise kontrole tabi ilaçlara ait reçeteler girilecektir. Hekimler tarafından düzenlenen e-reçeteler sistemde yer alırken, eğer e-reçete oluşturulamıyorsa Manuel (Matbu) Reçete eczaneler tarafından kabul edilebilir.
 
Geri
Üst