Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Reçelli Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
200 gr margarin (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için:
Herhangi bir reçel
Üzeri için:
Pudra şekeri

Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve şekeri çırpıyoruz.
Yumurta, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından unu ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
Merdane ile açtığımız hamuru su bardağı ile yuvarlak kesiyoruz.
Üste kapatacak olduğumuz hamurun ortasını küçük kalp kalıpla çıkartıyoruz. Elinizde hangi kalıp var ise oda olur. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180’ fırında pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üst kısma kapatacak olduğumuz kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Altta kalacak olan kısma ise elimizde bulunan rastgele bir reçelden sürüyoruz ve öbür kurabiyeyi kapatıyoruz. Ve hazır. Hem pratik hem şık manzarasıyla bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz. şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst