Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Reçelli Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Arası için ;
Çilek reçeli
Sütlü çikolata

Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. Un kontrollü eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Tezgaha yapışmaması için fırın kağıdı üzerine hamur alınır.
Hamurun üzerine tekrar fırın kağıdı serilir.
Merdaneyle açılır. Ne ince ne kalın olacak şekilde açılır.
Kurabiye kalıbı ile şekil verilir.
Şekil verilen hamurun yarısının ortası küçük kalıpla alınır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan kurabiyelere reçel sürülür ortası açık olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir ve üzerine yapıştırılır.
Ortasına reçel koyulur.
Diğer kurabiyelerin arasına eritilmiş çikolata sürülür üzeri kapatılır ve süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun
Reçelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst