Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Reçelli Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
125gr soğuk tereyağı
125gr pudra şekeri
260gr un
1 vanilya
İçi ve üzeri için;
Çilek reçeli
Pudra şekeri

Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; tüm gereçleri karıştırıp hoş yoğurun. Streç folyoya sarıp dolapta 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, hamurun yumuşaması için biraz yoğurun.
Unlanmış tezgahta hamuru açıp, yuvarlak kurabiye kalıbıyla form basın. Yuvarlakların yarısının ortasını bir kapak yardımıyla tekrar bastırıp içini çıkartın.
Kurabiyeleri evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10dk kızartmadan pişirin. Büsbütün soğuyan kurabiyelerin deliksiz olanların ortasına 1 çay kaşığı reçel koyun.
Delikli halkaların üzerine evvel pudra şekeri serpin. Sonra reçelli kurabiyelerin üzerine koyup hafif bastırın. Hepsine tıpkı süreci yapın. Kurabiyeler genelde 1 gün dinlendikten sonra çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst