Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Reçelli Kurabiye (Engelsaugen)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Reçelli Kurabiye (Engelsaugen) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:
150 gram tereyağı
75 gram pudra şekeri
1 tutam tuz
1 paket vanilya şekeri
2 adet yumurta sarısı
230 gram un
70 gram kıyılmış fındık
Dolgu
Reçel

Reçelli Kurabiye (Engelsaugen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını pudra şekeri, tuz, vanilya şekeri ve yumurta sarısı ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu ve kıyılmış fındıkları ekleyip kısaca karıştırın.
Hamuru en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
Tahta kaşık sapı ile ortasına çukurlar oluşturun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Sıkma torbasına reçeli doldurun ve çukurları reçel ile doldurun.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişdikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Not: pişirdikten sonra kurabiyeleri tekrar reçel ile dolduruyorum. Ben küçük yapdığım için 90 adet çiktı. Afiyet olsun!.
Reçelli Kurabiye (Engelsaugen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst