Recelin kopugu alinir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Reçelin köpüğü alınır mı?​

Kaynamaya başlayan bir reçel tenceresinin üzerinde köpükler doğal olarak birikecektir. Eğer reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri tahta kaşığınız yardımıyla kenara ayırmalı ve reçelden uzaklaştırmalısınız.

Ekşiyen reçel ne yapılmalı?​

Reçel için kullanılan meyvelerin şekeri yeterli gelmediği için reçele şeker eklenir. Reçelin kaynamasının sonuna doğru şekerlenmemesi için limon tuzu veya limon suyu eklemelisiniz.
Reçel nasıl bozulur?
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek… Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
Reçel kaynatılırken ağzı kapatılır mı?
Reçel yapımı sırasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmayın, aksi halde reçelin şekerlenmesine neden olur. Kıvam alan reçeller şişeler konulup kavanozların ağzı sıkıca kapatılır. Yada kaynarken kıvama gelmiş olan reçelleri sıcakken kavanozlara koyup, reçeller tamamen soğuduğu zaman kavanozların kapağını kapatın.

Koyu kıvamlı reçel nasıl açılır?​

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Reçelin üzerindeki köpüğü neden alınır?​

söz konusu köpüğün toplanma nedeni reçelin gelecek günlerde çabuk şekerlenmesini önlemektir.
Reçelin olup olmadığını nasıl anlarız?
a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.
 
Geri
Üst