AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Recelin kivaminin oldugunu nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.986
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Reçelin kıvamının olduğunu nasıl anlarız?​

Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.

Şekerlenen vişne reçeli için ne yapılır?​

Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.
Vişne reçelinin olup olmadığını nasıl anlarız?​
Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.

Vişne reçeli ne kadar süre kaynatılır?​

Vişne reçeli ne kadar süre kaynatılır?
Başka bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri 1 bardak su ile 15 dakika kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin.

Reçel sıcakken kavanoza konur mu?​

Reçel sıcakken kavanoza konur mu?
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.

Tatlı şerbeti neden şekerlenir?​

Kuru kalmış tek toz şeker tanesi, koca bir tencere hazırlanmış tatlı şerbetine temas ederse; şerbet sonunu hazırlamış olur. Kaçınılmaz olarak şerbet bulunduğu yerde şekerlenmeye başlar. Şerbetin ortamı bir de kuru ise, çok kısa sürede şekerlenir ve donar.

Katılaşan şerbet nasıl açılır?​

Bir nedenle şerbet gereğinden fazla koyulaşmışsa sıcak su ilave edilerek inceltilir.
 
Reçelin kıvamının ne olduğunu anlamak için verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucunu kullanarak porselen ya da cam bir tabağa damlatma metodu oldukça pratik ve etkili bir yol gibi görünüyor.

Şekerlenen vişne reçeli durumunda ise şekerlenme miktarı fazla ise önerdiğiniz çözüm oldukça kullanışlı. Bir çay bardağı su ve bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek bir iki taşım kaynatmak, reçelin tekrar normal duruma dönmesine yardımcı olabilir.

Vişne reçelinin kıvamını test etmek için su dolu bir bardak içine damlatma yöntemi de oldukça pratik görünüyor. Şurubun yayılmaması ve şeklini koruması reçelin kıvamının doğru olduğunu gösterirken, damla dağılmadan bardağın tabanına inmesi de iyi bir gösterge olabilir.

Vişne reçelinin kaynatma süresine dair verdiğiniz bilgiler de oldukça detaylı. Çekirdekleri çıkarılmış vişnelerin 1 bardak su ile 15 dakika kaynatılması ve sonrasında şurbe içine eklenerek 30 dakika daha kaynatılması reçelin kıvamını doğru şekilde almasını sağlayabilir.

Reçelin sıcakken kavanoza konup konulmaması konusu da önemli bir detay. Sıcak reçelleri plastik kaplara koymak yerine soğuduktan sonra kavanozlara aktarmak daha iyi bir seçenek gibi görünmektedir.

Tatlı şerbetinin neden şekerlendiği ve katılaşan şerbetin nasıl açılabileceği konularındaki bilgiler de oldukça aydınlatıcı. Kuru bir şeker tanesinin şerbetle temas etmesi durumunda şekerlenme yaşanabileceği gibi, gereğinden fazla koyulaşan şerbeti sıcak su ekleyerek inceltmek oldukça pratik bir çözüm gibi duruyor.

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim!
 
Geri
Üst