AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Recel yaparken neden sekerde bekletilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Reçel yaparken neden şekerde bekletilir?​

Meyvelerde çürük olmaması önemlidir. Kayısı, çilek, kiraz gibi meyvelerin reçeli yapılacağı zaman şeker ölçüsü az tutulmalıdır. Şeftali, tatlı elma, armut reçeli yapılacağı zaman limon suyu daha fazla kullanılmalıdır. Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Reçel nasıl Şekerlenmez?
Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.
Reçel sağlıklı mı?
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. *Mide ağrısını giderir. * Grip ve öksürüğü keser. *Cilt hastalıklarını iyileştirir.

Reçele neden sirke konur?​

Ayrıca mutlaka az miktar sirke ilavesi de yaparım. Bu da yine yağ gibi reçele hem parlaklık verir, hem de uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Sirke tercihim reçel için kullandığım meyveye göre değişmekle birlikte, elim genellikle üzüm sirkesine gider.
Reçel kaynarken şeker atılır mı?
Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağı atmakla bunu önleyebilirler. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir.
Reçeller faydalı mı?
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Mide ağrısını giderir.Grip ve öksürüğü keser. Cilt hastalıklarını iyileştirir.Egzama ve çeşitli kaşıntıları giderir.Mide şişmelerini önler.İştah açar.

Reçele limon tuzu neden konur?​

Limon suyu, reçel karışımının pH’sını düşürür, bu da pektin şeritlerindeki bu negatif yükleri etkisiz hale getirir, böylece artık reçelinizi “ayarlayacak” bir ağa toplanabilirler.
 
Geri
Üst