AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Recel Kuflenmeden nasil saklanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Reçel Küflenmeden nasıl saklanır?​

Evde yaptığınız reçellerin kısa sürede küflenmesini istemiyorsanız kesinlikle metal kaşıkla karıştırmayın. Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Reçel sıcak mı konur soğuk mu?​

Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.
Reçelin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?
Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz. Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
Evde yapılan çilek reçeli nasıl saklanır?
Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır. Reçel saklarken buzdolabı gibi soğuk dolaplar, güneş ışığı gören bir oda veya cam önü tercih edilmemeli, bunun yerine güneş görmeyen kiler gibi saklama alanları, erzak dolapları tercih edilmelidir.

Reçel yapıldıktan sonra nasıl saklanır?​

Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Ev yapımı reçel neden şekerlenir?​

Henüz yapım aşamasındayken doğru miktarlarda şeker kullanmamış olmak da şekerin süreç içerisinde şekerlenmesine neden olabiliyor. Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor.
Reçelin küflenmemesi için ne yapmalıyız?
Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.
Reçel buzdolabında saklanır mı?
Reçellerinizi hazırladıktan sonra kavanozun 3/4’ü kadar doldurup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Reçellerinizi bu şekilde 16-18 aya kadar saklayabilirsiniz.

Çilek Reçeli kavanoza sıcak mı konur soğuk mu?​

Reçel olduktan sonra sıcak sıcak özellikle kuru temiz kavanozlara doldurulur asla su olmaması gerekir. Sonra kuru kapak ile iyice sıkılır ve ters çevrilir. Soğuyunca hazır. Kapağı tutmuş olan reçelleri Uzun süre muhafaza muhafaza edebilirsiniz.

Reçelin üstü niye küflenir?​

Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.
 
Geri
Üst