AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Recel Koyulasmasi icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.253
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Reçel Koyulasmasi icin ne yapmali?​

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Reçel kavanoza sıcak mi konur soğuk mü?​

Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak. Yani sıcak denebilecek bir konumdayken koymak diyebiliriz.

Kışlık reçel nasıl Kavanozlanır?​

Kışlık reçel nasıl Kavanozlanır?
Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.

Çilek reçeli koyu olursa ne yapılır?​

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Reçel çok tatlı olursa ne yapılır?​

Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.

Reçel kavanoza nasıl konur?​

Reçel kavanoza nasıl konur?
Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz. Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır. Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır.
Çilek reçeli kavanoza sıcak mı konur soğuk mu?​
Reçel olduktan sonra sıcak sıcak özellikle kuru temiz kavanozlara doldurulur asla su olmaması gerekir. Sonra kuru kapak ile iyice sıkılır ve ters çevrilir. Soğuyunca hazır. Kapağı tutmuş olan reçelleri Uzun süre muhafaza muhafaza edebilirsiniz.
Reçel bozulmadan nasıl saklanır?​
Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Reçelde limon tuzu ne işe yarar?​

Reçelde limon tuzu ne işe yarar?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

4 kilo çilek reçeline kaç kilo şeker gider?​

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler: 4 kilo çilek. 3 kilo şeker. 1 çay kaşığı limon tuzu.

Küflenen reçel tekrar kaynatılır mı?​

Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar. Reçelin küflenmesi nasıl önlenir?
 
Geri
Üst