AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rebusa nasil kayit olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rebusa nasıl kayıt olunur?​

Lisans mezuniyet belgeleri Bakanlık tarafından incelenip sisteme (https://rebus.meb.gov.tr/) kaydedildikten sonra adaylar tercih yapabilecektir. Ayrıca bu adaylardan istenen belgelerin[email protected]e-posta adresine de gönderilmesi gerekmektedir.
Meb Rebus nedir?
Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS – http://rebus.meb.gov.tr) …
YLSY ne demek?
Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

YLSY için ALES kaç olmalı?​

Başvurabilmeniz için ALES puanınızın 75 ve üstü, ortalamanızın da 2,5/4 ya da 65/100 ve üstü olması gerekmektedir. Ayrıca YLSY puanınızın da en az 70 olması gerekmektedir.
MEB burslu statüsü ne demek?
Öğrenciler bölgemize ilk olarak resmi-burslu satatüyle gönderilmektedir. Bu durumda, aylık bursları da dahil okul ödemeleri ve diğer bütün haklardan faydalanmaktadırlar. Resmi-burssuz statü ise, bazı istisnalar dışında öğrenci için herhangi bir ödeme yapılmaması halini ifade eder.
Milli Eğitim Bakanlığı bursu ne kadar?
MEB Bursu, KYK Burs ücretiyle aynıdır. 2020 yılı itibariyle 550 TL’dir.

YLSY için ne gerekli?​

YLSY Bursuna başvuru şartları nedir?
MEB burs alan KYK yurtta kalabilir mi?
Burs Miktarının Kredi Ve Yurtlar Kurumu KYK Bursları Miktarı Olarak Belirlenmesi Beklenmektedir. MEB Öğretmenlik Bursunu Alan Yüksek Öğrenim Öğrencileri KYK Bursu Alamayacaklar.
MEB öğrenci bursu ne kadar?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında düzenlenecek İOKBS tarihlerini duyurdu. Ortaokul ve lise kademelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarını karşılaması bursluluk sınavı düzenleyecek. Sınavda başarılı olan adaylara her ay 460 TL’ye varan burs ödemesi yapılacak.

2021 YLSY Nedir?​

2021 YLSY Bursu (Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme), Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığınca belirli şartları taşıyan öğrencileri finanse etmek amacıyla yürütülen geniş kapsamlı bir devlet bursudur.

Geri