AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Reasurorlerin risk yonetimi amaciyla aldiklari islerden bir baska Reasurore veya sigortaciya is verme islemine ne ad verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Reasürörlerin risk yönetimi amacıyla aldıkları işlerden bir başka Reasüröre veya sigortacıya iş verme işlemine ne ad verilir?​

Reasürans işlemlerinde riskin bir kısmını devreden şirkete sedan denir. Sesyon: Reasürans yoluyla devredilen ve dolayısıyla reasürör tarafından kabul edilen iş miktarıdır. Retrosesyon: Reasürans yoluyla kabul edilen işlerin reasürörce kısmen veya tamamen başka bir şirkete devredilmesidir.

Azami iyi niyet ne demek?​

Azami İyi Niyet Prensibi : Azami iyi niyet, sigorta sözleşmesindeki taraflardan her birinin, diğerine sözleşmeyi kabul edip etmemesinde etkili olabilecek bütün bilgileri, talep edilmemiş olsalar dahi vermesini gerektir. Sigorta sözleşmesinde sigortalının beyanı esastır.
Reasürör ya da reasürans şirketi, sigorta şirketlerine finansal koruma sağlayan ve şirketlerin tek başlarına başa çıkamayacakları kadar büyük risklerine ortak olan şirkettir.
Hangisi sigortacılığın temel prensiplerindendir?
Sigorta sözleşmesinin amacı zarar görenin ekonomik durumunu zarardan önceki düzeyine getirmektir. Mal sigortalarının önemli bir prensibi de sigortacının, tazminat ödendikten sonra sigortalı/sigorta ettiren yerine geçerek meydana gelen zarardan dolayı sebebiyet verene karşı dava açabilmesidir.
Hasara katılım ilkesi nedir?
Hasara Katılım Prensibi: Sigortanın genel prensiplerinden olup, aynı değerin, aynı tehlikelere karşı, aynı anda, aynı sigortalı menfaate ilişkin olarak birden fazla sigortacıya sigorta ettirilmiş olması halinde devreye girer ve sigortalının sigortadan alacağı zararın sigortacılar arasında bölüşümünü öngörür.

Azami hüsnüniyet prensibi nedir?​

Azami hüsnüniyet; tarafların hileli şekilde değil de iyi niyetle hareket etmeleridir. Tazminat kaidesi; can sigortaları hariç bütün mal ve sorumluluk sigortaları tazminat esaslıdır. Sigortacının kanuni halefiyeti; sigortacı, sigorta bedelini ödedikten sonra hukuken sigorta ettiren kimse yerine geçmesidir.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu nereye bağlı?​

Kurumun merkezi İstanbul’dadır. Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. (2) Kurum, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Başkanlık teşkilatından oluşur.
Türkiye’de gerçekleştirilen sigorta ve reasürans faaliyetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesinde yetkili kurum hangisidir? T.C. Hazine Müsteşarlığı – Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye’de gerçekleştirilen sigorta ve reasürans faaliyetlerini düzenleyip, denetlemekle görevlidir.
Hayat sigorta şirketlerinde uzun vadeli yatırımlar bozularak kısa vadeli yükümlülüklerinin karşılanmasında kullanılması zorunda kalınması hangi riske örnek olarak verilebilir?
— Eşleştirme Riski Sözgelimi bireysel emeklilik ve hayat sigorta şirketlerinde uzun vadeli yatırımlar bozularak, kısa vadeli yükümlülüklerinin karşılanmasında kullanılmaktadır.
PLEN ne demek?
PLEN: Genel olarak, sigorta veya reasüre edilmiş riskin, sigorta şirketi ya da reasürör tarafından kabul edilmiş bir bölümünü ifade eder. Büyük ölçekli risklerin sigortasında görülen, riskin sigorta şirketleri arasında dilimler halinde paylaşılması uygulamasıdır.

Sigorta şirketlerini hangi bakanlık denetler?​

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile “TRAMER” adıyla kurulmuştur.

BDDK hangi kuruma bağlıdır?​

BDDK ve TMSF kamu tüzel kişiliğini haiz, idarî ve malî özerkliğe sahip olan birbirinden bağımsız iki farklı kurumdur. BDDK, Haziran 1999’da kurulmuş ve Ağustos 2000’de faaliyetlerine başlamıştır.
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Acenteler, Eksperler ve Brokerlar tarafından kurulan çeşitli dernekler Doğal Afet Sigortaları Kurumu Emeklilik Gözetim Merkezi Sigorta Bilgi Merkezi Tarım Sigortaları Havuzu Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu …
Sigortacılıkta risk türleri nelerdir?
Sigorta tekniğine uygun olarak risk türleri ise, Farny tarafından; rastlantı riskleri, değişim riskleri ve yanılgı riskleri şeklinde sınıflandırılmaktadır.
Jeran onayı nedir?
Koasürans anlaşmaları, genellikle sedan şirket olarak bilinen sigorta şirketi ile jeran şirket arasında müzakere edilir. Sedan şirket, sigorta poliçesindeki risklerinin bir bölümünü ya da tamamını reasürans şirketine geçiren sigorta şirketidir.

Jeran payı nedir?​

Riskin sigorta şirketleri arasında bölüşülmesi Başlıca sigorta işlemlerini üstlenen bu koasüröre jeran denir. Jeran, çoğu kez diğer koasürörlerden daha yüksek veya onlara eşit pay alır. Diğer koasürörlerin başlıca sorumluluğu, hasar oluştuğunda kendilerine düşen payı jeran vasıtasıyla sigortalıya ödemektir.

Sigortada PLEN ne demek?​

PLEN: Genel olarak, sigorta veya reasüre edilmiş riskin, sigorta şirketi ya da reasürör tarafından kabul edilmiş bir bölümünü ifade eder.
 
Geri
Üst