AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Realtek kurmaya gerek var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Realtek kurmaya gerek var mı?​

Realtek HD Audio’yu yüklemek zorunlu değildir, ancak çok faydalıdır. PC’de ses ayarlarını yönetmek için kullanılan uygulamaya denir.
Realtek HD Audio Driver gerekir mi?
Realtek High Definition Audio Manager bir gereklilik mi? Birçok kullanıcı, ses sorunu yaşamadığında Realtek HD Audio Manager’ın yüklenmesinin gerekip gerekmediğini kendilerine sordu. Cevap hayır, sürücü PC sesini düzgün çalıştırmak için çok önemli değil.
Realtek yüksek tanımlı ses sürücüsü nedir?
Bu paket, Realtek Yüksek Tanımlı ses kod sürücüsünü içerir. Ses sürücüsü, işletim sisteminizin dahili ses kartları, hoparlörler, kulaklıklar ve mikrofonlar gibi ses aygıtlarıyla iletişim kurmasına yardımcı olan yazılımdır.

Realtek ses sürücüsü nasıl kaldırılır?​

Windows simgesine sağ tıklayın ve Aygıt Yöneticisi seçeneğine tıklayın. Ses, video ve oyun denetleyicileri bölümünü genişletin, Realtek(R) Audio cihazına sağ tıklayın, Cihazı Kaldır düğmesine tıklayın, Bu aygıtın sürücü yazılımını sil. kutusunu işaretleyin ve Kaldır düğmesine tıklayın.
Realtek programı nasıl açılır?
C:\ Program Files\Realtek\Audio\HDA altında olması gerek. Denetim Masası > Donanım ve Ses altından ulaşılabilir.
Ses kartı Driver nereden bakılır?
Ses kartı marka ve modeli nasıl öğrenilir?
- Adım #1: Win+R ya da başlat menüsünden çalıştır penceresini açın.
- Adım #2: dxdiag komutunu çalıştıralım.
- Adım #3: DirectX Tanı Aracı’nda ses sekmesine tıklayın.
- Adım #4: Ad bölümünden ses kartınızı öğrenebilirsiniz.
SÜRÜCÜ YAZILIMI İÇİN BİLGİSAYARIMI TARA Burada bilgisayarın işletim sistemi ve 32 bit – 64 bit yapısına göre ses kartı üreticisi resmi web sayfası üzerinden sürücü ( driver ) bilgisayara bir klasör içinde indiriniz. İndirdiğiniz bu sürücüyü bilgisayarda bu klasörü göstererek buradan güncellemesini yapacaksınız.

Geri