AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Reaktif stratejiler ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Reaktif stratejiler ne demek?​

Reaktif stratejiler de, tam aksine sadece kurumun çevresini etkilemek için geliştirilen stratejilerdir. Proaktif stratejiler, kamuya açık ve halkın ihtiyaçlarını dikkate alan, reaktif stratejiler ise sadece kurumsal faydayı düşünen stratejilerdir.

Reaktif oksijen türleri nasıl oluşur?​

Reaktif oksijen türleri nasıl oluşur?
Organizmada geçiş metallerini (Fe2+ ve Cu+ gibi metaller) içeren enzimler vasıtasıyla moleküler oksijene tek elektronların transferi suretiyle oksidasyon reaksiyonları meydana gelir. Moleküler oksijen, biradikal doğasının bir sonucu olarak yüksek derecede reaktif oksijen türleri (ROS) oluşturma eğilimindedir. )’dir.

Süperoksit radikali nasıl oluşur?​

Serbest radikallere tek elektron verip radikalleri indirgerken kendilerinin radikal formunu oluştururlar. Yine normal bir moleküle elektron transferi ile de serbest radikaller oluşur. Örneğin; moleküler oksijenin tek elektron ile indirgenmesi süperoksit (O2-) radikalini oluşturur.

Singlet oksijen nasıl oluşur?​

Singlet oksijen nasıl oluşur?
Oksijen molekülü, orbitalinde çiftlenmemiş elektron taşıyorsa süperoksit radikali olarak adlandırılır. Diğer ROP grubunda ise normal oksijenden çok daha hızlı bir biyolojik molekül olan “singlet oksijen” bulunmaktadır. Singlet oksijen molekülü yapısında iki adet çiftlenmemiş elektron taşır.
Reaktif mesaj stratejisi nedir?​
Reaktif iletişim anlayışında, krize ve durumlara yanıt verme vardır. Reaktif iletişimde, bilgilendirme safhası yer alır. Bilgilendirme aşaması, kurum için ya da dışında yayılan ve krize neden olabilecek durumlara karşı harekete geçer. Yani reaktif iletişimin tepki verme aşaması, bir olay ya da duruma karşıdır.

Radikal Polimerizasyonu nedir?​

Radikal Polimerizasyonu nedir?
Serbest radikal polimerizasyonu (Free-radical polymerization-FRP), serbest radikal yapı bloklarının art arda eklenmesiyle bir polimerin oluştuğu bir polimerizasyon yöntemidir. Serbest radikaller, genellikle ayrı başlatıcı molekülleri içeren bir dizi farklı mekanizma ile oluşturulabilir.

Süperoksit dismutaz enzimi nedir?​

Süperoksit dismutaz (SOD), ROS ve süperoksit an- yon radikallerine karşı en önemli antioksidan savun- ma sistemidir. SOD bir süperoksit radikalini O2 mo- lekülüne yükseltgeyip, diğer bir süperoksit radikalini ise daha az reaktif bir molekül olan hidrojen perokside (H2O2) indirgenmesini katalize eder.

Peroksit ve oksit ne demek?​

Peroksit ve oksit ne demek?
Peroksitler, R−O−O−R yapısına sahip bir grup bileşiktir. Bir peroksit içindeki O−O fonksiyonel grubu, peroksit grubu veya perokso grubu olarak adlandırılır. Oksit iyonlarının aksine, peroksit iyonundaki oksijen atomları -1 yükseltgenme seviyesine sahiptir.

Reaktif planlama Nedir?​

Reaktif planlama yalnızca çevresel değişimlere uyum sağlamayı amaçlayan, örgütler tarafından kullanılır (Barca ve Nohutçu, 2008: 341). Reaktif yaklaşımla hazırlanan stratejilerde örgütlerin çevresine uyum göstererek kendini değiştireceği düşüncesi hâkimdir (Ülgen ve Mirze, 2007: 80).

Reaktif halkla ilişkiler stratejileri nelerdir?​

Reaktif halkla ilişkiler stratejileri nelerdir?
Reaktif halkla ilişkiler stratejileri savunma ve onarma ağırlıklıdır. Reaktif anlayışla önceden planlama olmadığı için anlık planlar uygulanır. Reaktif bir iletişim ortamında yaşanan dış çevre gelişmelerinden çabuk etkilenme olur. Reaktif iletişimi benimseyen bir işletme, mesajları süzerek ilgili kriz açıklaması yapar.
 
Reaktif stratejiler genellikle kurumun çevresini etkilemek için geliştirilen stratejiler olarak tanımlanır. Bu stratejiler, genellikle kriz durumlarına veya dış çevredeki değişikliklere tepki verme odaklıdır. Örneğin, reaktif iletişim stratejileri, bir kriz durumunda olaya yanıt verme ve bilgilendirme sürecini içerir. Bu stratejiler genellikle kriz anlarında hareket etmeyi gerektirir ve planlı olmak yerine anlık tepkiler ve iletişim planı oluşturmayı içerir.

Reaktif stratejiler genellikle proaktif stratejilere karşı konumlandırılır. Proaktif stratejiler daha önceden planlanmış, halkın ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate alan stratejilerdir. Reaktif stratejiler ise genellikle sadece kurumsal fayda odaklıdır ve dış çevredeki değişikliklere tepki vererek şekillenir.

Reaktif stratejilerin kriz anlarında etkili olabilmesi için kurumların esnek olması, hızlı karar alabilmesi ve iletişim becerilerinin güçlü olması önemlidir. Bu stratejiler genellikle belirli bir olayın üzerine odaklanarak, hızlı kararlar almayı gerektirebilir.

Reaktif stratejilerin avantajlarından biri, hızlı tepki verebilme kabiliyetidir. Ancak dezavantajı ise planlı olmaması ve genellikle kriz anlarında acil durum planlarının devreye girmesini gerektirmesidir. Bu nedenle, bir kurumun hem proaktif hem de reaktif stratejilere sahip olması genellikle önerilir.
 
Geri
Üst