Reaktif guc nerelerde kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Reaktif güç nerelerde kullanılır?​

Motorlar, transformatörler, balastlar ve indüksiyonlu ısıtma teçhizatı gibi endüktif yükler, manyetik alan üretmek için reaktif güce ihtiyaç duyarlar. Her elektrikli makinede, giriş enerjisinin bir kısmı yani reaktif güç, manyetik akı oluşturmak ve sürdürmek için tüketilir.

Aktif güç nerede kullanılır?​

Elektrik devrelerinde alıcılar tarafından sistemden çekilen faydalı, yani işe yarayan güce aktif güç denir. Örneğin aktif güç; ısıtıcılarda ısıya, motorlarda harekete, aydınlatma araçlarında ise ışığa dönüşür. Bir doğru akım devresinde kullanılan güç, bu devreye uygulanan gerilim ile devreden geçen akımın çarpımıdır.
Elektrik tesislerinde reaktif güç ölçümü neden yapılır?
Gerilim ve akım arasındaki faz kaymasına bağlı olarak, cihazın reaktif güç tüketim miktarı belirlenir. Reaktif güç, iletim hattında ileri geri hareket ettiği için ek bir yük görevi görür. Bu nedenle reaktif güç, tüm kabloların, transformatörlerin, şalt cihazlarının kullanımında önemli bir faktördür.

Görünür güç aktif güç ve reaktif güç nedir?​

Görünen(Gerçek) Güç (Birimi: VA Volt- Amper). Kompleks güç, Gerçek güç ve Reaktif gücün vektörel toplamıdır. Aktif güç devrede asıl iş yapan gücü ifade eder. Reaktif güç ise devreye verilip geri alınan, yani kullanılmayan güçtür.

Reaktif Güç ölçümü neden yapılır?​

Aktif güç nelere bağlıdır?
Aktif güç devrede harcanan enerjinin ölçüsüdür. P = v x I formülünde görüldüğü gibi elektrik devrelerinde akım ve gerilimin çarpımı elektriksel gücü verir. Burada elektrik devresinin çektiği gücün bulunabil- mesi için akım ve gerilim değerlerinin ölçülmesi gereklidir.
Reaktif Ceza Neden Gelir Ve Nasıl Oluşur? Tüketim tutarı mevcut ise müşteri reaktif cezaya girer. Bunun nedeni müşteri sistemden fazla yük çekmiştir. Sistem kompanzasyon panosundaki kompresörler bu sistemden fazla çekilen gücü düzeltemez bu yüzden abone reaktif cezaya girer.

Geri