AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rasyon neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rasyon neden önemlidir?​

Rasyon hem karma yem hem de kaba yemi kapsayan bir anlam taşır. Böylece, rasyonu tüketen hayvanın sindirim sistemi büyüklüğüne uygun miktarda tüketeceği yem karışımı kuru madde bazlı olarak hesaplanmış olur ve bu miktar yeme hayvanın tüm ihtiyaçları sığdırılır. Rasyon hesaplanması doğru yemleme yapmayı sağlar.

Besin ham maddesi nedir?​

Bunlar, proteinler, madensel maddeler, vitaminler ve sudur. YAPILARINA GÖRE BESİNLER : Organik besin maddeleri; proteinler, yağlar, karbonhidratlar ve vitaminlerdir. İnorganik besin maddeleri; su ve madensel maddelerdir.
Hayvan yemi üretiminde kullanılan maddeler:
Hayvan beslemede rasyon ne anlama gelir?
Arkadaşlar rasyon kabaca bir hayvanın bir günde tüketeceği ihtiyaçlarını karşılayacak olan yem karışımı demektir. Hayvanlar insanlar gibi her öğünde farklı yiyecekler yemek istemezler. Hayvanlar her öğün aynı oranda yemleri aynı büyüklükte karışımla aynı saatlerde yemek isterler.
Süt yeminin ham maddesi nedir?
Buğday kepeği, süt ve besi sığırı rasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Kanatlı rasyonlarında kullanıldığında ise protein ve mineral kaynağı olarak dikkat çeker. Değirmende öğütülen kepeğin ezilmiş ve un haline getirilmiş yapıda olanıdır.

Hayvan yemi neden yapılıyor?​

Yem, hayvanların yaşaması, onlardan verim alınması gayesiyle yedirilen bir veya birden fazla hammaddenin karışımıdır. Hayvan yemi üretiminde kullanılan maddeler: Nişasta Sanayi yan ürünleri; Mısır Küspesi, Mısır Glüteni, Messarasyon suyu. Değirmencilik yan ürünleri; Kepek, Razmol, Bonkalite, Buğday elekaltı

Inek süt yeminin içinde ne var?​

Mısır, arpa, silaj ve yonca gibi kaliteli kaba yem kullanan işletmelerde eksik kalan besin madde gereksinimlerini tam olarak karşılamak üzere hazırlanmış Özel Süt Yemleri, yüksek protein (%19,% 20,%21 veya 22) ve enerji (2500, 2600 veya 2700 kcal/kg metabolize olabilir enerji) içeriğine sahiptir.
Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5’i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde 5 kg, 500 kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir. Yemlemede Dikkat Edilecek Hususlar: 1.Besicilikte enerji seviyesi yüksek yemlerden daha iyi sonuç alınmaktadır.
Besi yemi içinde neler var?
Temel Özellikleri: İşletmelerde bulunan arpa, mısır gibi tahılların verildiği yoğun besideki danaların eksik kalan besin madde gereksinimlerini karşılamak üzere hazırlanmıştır. Protein bakımından zengin olan bu yem, vitaminleri ve minareleri de yoğun şekilde içerir.
 
Geri
Üst