Rastlamak anlami ne demek?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rastlamak anlamı ne demek?​

Bir kimse ile karşı karşıya gelmek, karşılaşmak, rast gelmek, tesadüf etmek. (atılan şey) Hedefi bulmak, rast gelmek.

Rastlanmaktadır ne demek?​

Rastlanmak kelimesi Türkçe’de “Karşılaşılmak, rast gelinmek, tesadüf edilmek.” anlamına gelir.

TDK tutum nedir?​

TDK tutum nedir?
Bir meseleye ya da davranışa karşı yaklaşım biçimlerinin tamamı tutum olarak nitelendirilir.

Rastlamak mi rastlamak mı?​

“Rastlamak mı?” yoksa “Raslamak mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Raslamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rastlamak şeklinde olmalıdır.

Heybe kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Heybe, içine eşya koymak ve taşımak için kullanılan bir torba olarak bilinmektedir. Heybe kelimesi Türk dil kurumuna göre ise; içine öteberi koymaya yarayan, genellikle kıldan, pamuk ipliğinden ya da yünden dokunmuş, birbirine kendinden bir parçayla bitişik iki gözü bulunan bir tür torba olarak tanımlanmaktadır.

Rastlanmaz ne demek?​

Rastlanmaz ne demek?
edilgen f. (< rastla-n-mak) Karşılaşılmak, tesâdüf edilmek, rastgelinmek: Az rastlanır bir huşû içinde / Ayakta dinleriz bütün çarşı (Câhit S. Tarancı). Aristo’nun ilimler tasnîfinde yer almayan târihe İslâm dünyâsında yapılan tasniflerde de rastlanmaz (Ümit Meriç).

Iri kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

Olağandan daha hacimli, olağanıaşan büyüklüğü olan.

Rastlamak nasil yazilir TDK?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Raslamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rastlamak şeklinde olmalıdır.

Turkuvaz nasıl yazılır?​

Turkuvaz nasıl yazılır?
Fransızca kökenli bir kelime olan turkuaz hem zümrüt hem de gök rengi anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “Turkuvaz” şeklinde telaffuz edildiği için bu şekilde yazılıyor. Ancak kelimenin doğu yazılışı ”TURKUAZ” şeklindedir.

Heybenin cümlesi nedir?​

HEYBE KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ – Ahmet hemen heybesini açtı ve makasını, kırık tarağını çıkardı.

"Rastlamak" kelimesi Türkçe'de genellikle "karşılaşmak, rast gelmek, tesadüf etmek" anlamlarına gelmektedir. Ayrıca "hedefi bulmak" anlamında da kullanılabilmektedir. Örneğin, "Yolda eski bir arkadaşımla rastlaştım" cümlesinde "rastlaştım" kelimesi "karşılaştım" anlamında kullanılmıştır.

"Rastlanmaktadır" kelimesi ise, genellikle "karşılaşılmak, rast gelinmek, tesadüf edilmek" anlamında kullanılmaktadır. Örneğin, "Bu tür hatalara sıkça rastlanmaktadır" cümlesinde "rastlanmaktadır" kelimesi belirli bir durum için kullanılmıştır.

"Rastlamak" ve "rastlanmak" kelimelerinin doğru yazımı da TDK'ye göre "rastlamak" şeklindedir. Bazı durumlarda yazım yanlışları yapılabilmektedir ancak doğru kullanımı "rastlamak" olarak geçmektedir.

Eğer kelimeyle ilgili başka bir sorunuz varsa ya da başka bir açıklamaya ihtiyacınız varsa lütfen belirtin, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri