Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Raspberry Pi Pico ile neler yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Raspberry Pi Pico ile neler yapılabilir?​

Peki Bununla Neler Yapabiliriz?
- Desktop PC. Bu sanırım yapabileceğiniz en kolay şey, cihaza USB klavye-mouse ve HDMI üzerinden bir monitör/TV bağlamanız yeterli.
- 2. Web Server.
- Network Attached Storage (NAS)
- Cloud File Server.
- BitTorrent Client.
- DLNA Server.
- 7. TOR Router / Proxy.
- 8. VPN Server.

Sistematik yöntem nedir?​

Sistematik derleme kanıta dayalı uygulamalar için en güçlü kanıtların üretildiği bir araştırma yöntemidir. Bu araştırma yöntemi ile bir konu hakkındaki birden fazla araştırmanın bulguları bir araya getirilmekte ve eleştirel bir analiz yapılarak en iyi kanıtlar oluşturulmaktadır.

Neden Sistematik derleme?​

Neden Sistematik derleme?
Sistematik derlemeler, bilimsel bulguların genelleştirilebilir olup olmadığını belirlemek için kullanılıyor. Çünkü sistematik derlemeler, birden fazla uzman tarafından ve çok daha fazla kaynağa başvurularak hazırlanıyor. Ayrıca, kanıt düzeyi en yüksek araştırma yöntemi de sistematik derlemelerdir.

Sistematik değerlendirme nedir?​

“ Sistematik derleme, belli bir konuda hazırlanmış araştırma sorusuna yanıt bulmak için, belirlenmiş kriterlere uygun olarak o alanda yayınlanmış orijinal çalışmaların sistemli ve yan tutmadan taranması, bulunan çalışmaların geçerliğinin değerlendirilmesi ve sentezlenerek birleştirilmesidir.

Raspberry Pi Pico ne işe yarar?​

Basitçe söylemek gerekirse, Raspberry Pi başlangıçta eğitim amaçlı tasarlanmış çok küçük ve çok ucuz bir bilgisayardır. Gelecek nesil programcı adaylarının becerilerini geliştirmelerine ve bilgisayar donanımının nasıl çalıştığını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Raspberry Pi Pico kaç bit?​

Raspberry Pi Pico kaç bit?
Gücünü Raspberry Pi Vakfı tarafından geliştirilen 32 bit Arm Cortex M0+ tabanlı RP2040 işlemciden alan Raspberry Pi Pico 133MHz’lik hızıyla öne çıkıyor.

Durum çalışması ne demek?​

Durum çalışması, güncel olan ve araştırmacı kontrolünün değişkenler üzerinde olmadığı durumlarda bu durumun sebeplerini, nedenleri ve sonuçlarını anlamak, tanımlamak ve betimlemek için kullanılan bir araştırma yöntemidir.

Sistematik gözlem ne demek?​

Sistematik Gözlem Bu gözlem tekniğinin en önemli özelliği, gözlemcinin standartlaştırılmış bir gözlem aracına başvurarak, bilgi sağlama yollarını denetim altına alabilmesidir. Görüşme cetveli, görüşme kılavuzu, soru kağıdı, testler vb. gibi standartlaştırılmış araçlar, gözlem yapan üzerindeki denetim araçlarıdır.

Derleme araştırması nedir?​

Derleme araştırması nedir?
Diğer bir tür makale ise yeni bir araştırmayı tarif etmez, belli bir konuda daha önce yayınlanmış araştırmaların sonuçlarının değerlendirilmesi ve tartışılması amacıyla, konunun uzmanı tarafından yazılmışlardır. Buna derleme makalesi denir.

Metasentez ne demek?​

Meta-sentez araştırmaları, belirli bir alanda yapılan çalışmaların nitel bulgularının; yorumlanmasını, değerlendirilmesini, benzer ve farklı yönlerinin ortaya konulmasını ve yeni çıkarımlar yapılmasını amaçlayan çalışmalardır.

Sistematik analiz ne demek?​

Sistematik İnceleme, belli bir konuda hazırlanmış araştırma sorusuna yanıt bulmak için, belirlenmiş kriterlere uygun olarak o alanda yayınlanmış orijinal çalışmaların sistemli ve yan tutmadan taranması, bulunan çalışmaların geçerliğinin değerlendirilmesi ve sentezlenerek birleştirilmesidir.
 
Raspberry Pi Pico, oldukça etkileyici ve çeşitli projelerde kullanılabilecek bir mikrodenetleyici kartıdır. İşte Raspberry Pi Pico ile neler yapabileceğinize dair bazı öneriler:

1. **Desktop PC:** Raspberry Pi Pico'yu bir masaüstü bilgisayar olarak kullanabilirsiniz. Bunun için cihaza USB klavye ve fare bağlayarak HDMI üzerinden bir monitöre veya TV'ye bağlayabilirsiniz.

2. **Web Sunucusu:** Raspberry Pi Pico'yu küçük çaplı bir web sunucusu olarak kullanabilir ve web uygulamaları geliştirebilirsiniz.

3. **Network Attached Storage (NAS):** Verilerinizi depolamak ve paylaşmak için Raspberry Pi Pico'yu bir NAS cihazı olarak kullanabilirsiniz.

4. **Cloud Dosya Sunucusu:** Bulut depolama çözümü oluşturarak dosyalarınızı çevrimiçi olarak saklamak için Raspberry Pi Pico'yu kullanabilirsiniz.

5. **BitTorrent İstemcisi:** Raspberry Pi Pico'yu bir BitTorrent istemcisi olarak kullanarak dosyaları paylaşabilir ve indirebilirsiniz.

6. **DLNA Sunucusu:** Raspberry Pi Pico'yu DLNA sunucusu olarak kullanarak medya dosyalarınızı diğer cihazlarda oynatabilirsiniz.

7. **TOR Yönlendirici / Proxy:** Raspberry Pi Pico'yu bir TOR yönlendirici veya proxy olarak kullanarak internet trafiğinizi yönlendirebilir ve gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

8. **VPN Sunucusu:** Raspberry Pi Pico'yu bir VPN sunucusu olarak kullanarak güvenli bir şekilde internete erişebilirsiniz.

Raspberry Pi Pico'nun kendine özgü özellikleri ve uygun fiyatı, geniş bir kullanım alanı sunmasını sağlar. Bu nedenle, yaratıcı projeler geliştirmek için harika bir seçenektir. Herhangi bir konuda daha fazla bilgi veya projeler hakkında önerileriniz varsa paylaşmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst