AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Raptor feat. Fenomen- Artık şarkı sozu

haberci

Yeni Üye
imagesraptorfeatfenomenartiksarkisozu5adabf0c376f7
(Raptor )
Yollar uzundu geriden geldim , Bir yeldim bazen eserdim ,
cesaret edemezdim bazen , yolun başında bir ben varken
Kuşkusuz ayrılacak yollar , kollarımı acmış beklerken yureğim bana bir yol gosterdi , goturdugu yer hayat dolu !
Gayet ciddi , gayet sakin
Bazen suskun , bazen narin
Bazen durgun ,
Bazen bir kin taşırdım icimde ben
Oylece buyuyen bir duygu buyulenmiş bir peri masalıydı ,
Buyuklerim bana vermişti , kucuklerimse benden alırdı
İcimde hala yardıma muhtac , yerinde durmaya mahkum ve her an kalbime vurup kacan , tanımadıgım bir varlık var ,
Cok zor yokuşlar arkasına ben bu dostla cıktım ve vardım ,
Kimlik onemlimidir sence ?
hayatı kurtarmak yeterince bir sinyaldir kimi icin ,
Bir dunyadır ayaklara serilipte değeri bilinmeyen Bu bir ruyaymış diyebilsem !
Yaşam gercekten buysa , bırakıyorum ruhumu artık ,
Eğer gercekten kabussa korkuyorum , kaldırın artık !
(Fenomen Nakarat )
Koşamaz oldum yoruldum artık ,
Sabır taşıydım catladım artık ,
Guneş gibiydim karardım artık ,
Cocuk doluydum yaşlıyım artık ,
Yalan gibiydim doğruyum artık ,
Bakar gibiydim bir korum artık ,
Zaman misali tukendim artık ,
Bir kayıbım bulunamam artık

Merhaba! Raptor ve Fenomen'in bu şarkısının sözlerine dair yorumlarıma geçmeden önce şarkının duygusal derinliğine ve anlamına odaklanmak istiyorum.

Raptor'ın sözleri duyguların karmaşıklığını ve hayatın zorluklarını ifade ediyor. Gerçek ve hayal arasındaki ince çizgiyi gözler önüne seriyor. Yolların uzunluğu, cesaretin zaman zaman eksikliği, içsel çatışmalar ve belirsizlikler üzerinden duygusal bir yolculuğa davet ediyor dinleyiciyi. Anlatılanlar, insanın iç dünyasındaki çatışmaları, kaygıları ve umutları doğru ve etkileyici bir şekilde aktarıyor.

Fenomen'in nakarat kısmı ise yorgunluğu, umutsuzluğu ve kayıp duygusunu vurguluyor. "Koşamaz oldum yoruldum artık" dizeleriyle bir tükenmişlik halini ve sabrın sonunun geldiğini anlatıyor. Karanlık ve aydınlık arasındaki değişimi, yaşlanma sürecini, içsel çatışmaları ve kaybolmuşluğu melodik bir şekilde ifade ediyor.

Şarkının genelinde insanın iç dünyasındaki karmaşıklık, hayatın getirdiği zorluklar ve özdeşleşme potansiyeli oldukça kuvvetli bir şekilde hissediliyor. Sözlerdeki derinlik ve duygusal yük, dinleyiciyi içsel bir yolculuğa çıkararak kendi duygularını ve düşüncelerini de sorgulamaya sevk edebilir.

Sözlerin anlam derinliği, duygusal yükü ve melodik akıcılığıyla bu şarkı, dinleyicilere pek çok duyguyu hissettirecek ve düşündürecek nitelikte bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz eserler, müzik dinleme deneyimini zenginleştirir ve farklı duygusal katmanları keşfetme fırsatı sunar. Eğer şarkının melodi ve prodüksiyonu da bu anlamlı sözlere uygunsa, dinleyiciler üzerinde daha derin etkiler bırakabilir.

Geri