AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Raporun temel amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Raporun temel amacı nedir?​

Raporun konusunu iyi kavramış olmak. Konuyla ilgili kaynakları taramak. Kaynaklardan elde edilen malzemeyi etkili, çarpıcı, inandırıcı ve doyurucu nitelikte hazırlamak.

Bilimsel rapor nasıl olmalıdır?​

Bilimsel rapor hazırlarken bilgiler düzenli ve anlaşılır olmalıdır. Konuyla alakası olmayan bir kişi raporunuzu okuduğunda sırası ile neyi neden ve niçin yapmış olduğunuzu ve sonuç olarak neler bulduğunuzu ve değerlendirmiş olduğunuzu saptaması gerekir.
Bilimsel araştırma Raporu Nedir?
Rapor seçtiğiniz konu hakkında yaptığınız her türlü araştırmanın özetidir. Başlangıçtan bitişe, bütün projenin toplanan ve gözlenen bilgilerini içerir. Rapor kolay anlaşılır ve düzenli olmalıdır. Genellikle raporlar 5-30 sayfa uzunluğundadır.
Raporda özet olur mu?
Özet: Raporun özünü, gayesini, raporda incelenen temel fikirleri, varılan sonuçları ve yapılan tavsiyeleri kısaca belirtir. İçindekiler Tablosu: Raporun yapısını gösterir, raporda yer alan ana ve tali bölümlerin isimlerini içerir.

Bilimsel araştırma raporu bölümleri nelerdir?​

Yapısı ile ilgili olarak bakıldığında bir araştırma raporu, başlık, özet, giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler ile kaynakça bölümlerinden oluşmaktadır.

Raporda sonuç kısmına ne yazılır?​

Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
Raporda bulunması gereken başlıklar nelerdir?
Kapak: Başlık ve ödevi hazırlayanla ilgili bilgiler içerir. İçindekiler: Ödevin içindeki ana ve alt başlıkların listesidir. Giriş: Bir iki paragrafla konunun tanıtıldığı bölümdür. Gelişme: Konunun, açıklandığı, örneklendiği, kanıtlandığı, konuların tartışılıp çözümlendiği bölümdür.

Raporlar genel olarak, yönetimde karar vermek, uzmanlardan ve danışmanlardan bilgi ve görüş almak, alt birimlerin çalışma ve faaliyetlerini izlemek ve kontrol etmek, yapılan uygulamaları ve çalışmaları ölçmek ve değerlendirmek, iş görenleri denetlemek amacıyla sık kullanılan bir yönetim aracıdır.
Proje raporu ne demek?
Bu rapor bir problemi ortaya koyup, problemin çözümü için gerekli ve geçerli verilerin neler olduğunu ileri sürüp tartışabilir veya problemi ortaya koyduktan sonra onun çözümü için izlenen yolu ve elde edilen verilerin değerlendirilmesi ile ulaşılan sonuçları ortaya koyabilir.

Rapor durumu çalışır demek ne demek?​

Çalışanın hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.

Proje durum raporu nedir?​

Proje yönetiminde durum raporları (Statü Raporu), proje yöneticisinin, projeyi yürüten kuruluşun üst yöneticilerine, proje sponsoruna, önemli paydaşlara, proje yönetim ofisine ve diğer gerekli görülen kişi veya gruplara düzenli iletmekle sorumlu olduğu, projenin mevcut durumunu ve ilerleyişini anlatmak için hazırladığı …
Proje içeriği nasıl olmalı?
Proje Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Projeler yaratıcı, bilimsel, uygulanabilir, yarar sağlamaya dönük, açık ve anlaşılır olmalıdır. 2. Projelerde, problemin tanımı, amacı, hedefleri ve faaliyetleri arasında anlamlı ilişki kurulmalıdır. 3. Projeler sürdürülebilir olmalıdır.
Ödev raporu ne demek?
Rapor iş, eğitim ya da konu hakkında hazırlanan ve konunun araştırılıp sonuç ve nedenlerinin ortaya konmasını sağlayan belgelere denir. Genellikle üzerinde çalışılan konunun sonuca bağlandığı belgeler için “Rapor nasıl yazılır?” sorusu araştırılır. Yazılı olarak sunulan raporlar bazen sözlü olarak da sunulabilir.

Raporlu olan kişi çalışabilir mi?​

İstirahat raporu olan işçinin çalıştırılması yasak ve sakıncalıdır (aynı durum belli bir işe yönelik çalıştırılamaz raporu verilen çalışanlar için de geçerlidir).
 
Geri
Üst