AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Raporlu olan kisi isten cikarilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Raporlu olan kişi işten çıkarılabilir mi?​

4857 sayılı İş Kanunu’na göre, işçinin uzun süreli ve kesintisiz devam eden bir raporu var ise, raporluluk süresinin ihbar süresini 6 hafta aşması durumunda, işverene raporlu işçinin iş sözleşmesinin feshi hakkını vermektedir.

Hattı kendi üzerine alma ne kadar?​

Faturalı Hat Devri: İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 167,75 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,96 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır. Ön Ödemeli Hat Devri: 50,75 TL, aboneden nakit tahsil edilir.
İşçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik hallerinde çok sık rapor kullanması işveren açısından fesih sebebi yapılabilir. İşçinin sık rapor kullandığı gerekçesiyle işten atılabilmesi için kullanılan rapor süresinin ihbar süresini 6 hafta aşması gerekir.
Raporlu iken işten çikarilan işçiler neler yapmalı?
Bu durumlarda rapor alan işçinin iş sözleşmesini feshetmek işverene haklı bir çözüm gibi görünebilmektedir. Ama usulüne aykırı bir şekilde yapılan fesihler işverenin önüne işe iade davası olarak gelmektir. İş sözleşmesini fesheden taraf işveren ise feshi geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır.
Turkcell hattım babamın üzerine kendi üzerime nasıl alırım?
Abonelik İşlemleri Vefat belgesi ile Turkcell Mağazalarına gittiğinizde hattı üzerinize alabilirsiniz.

1 yıl içinde kaç gün rapor alabilir?​

– Sigortalılara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayaktan tedavilerde verilecek istirahat sürelerinin toplamı 40 (kırk) günü geçemez. Bu süreyi geçen istirahat raporlarının sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekir.

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?​

Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor. Bir işçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması halinde ise, yine aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor verebiliyor.
Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışamaz raporunu, osgb firmaları yada anlaşmalı laboratuvarlarından alamazsınız. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışamaz raporunu sadece devlet hastanelerinde uzman doktorlardan yada uzman doktorların yönlendirdiği sağlık yüksek kurulundan alabilirsiniz.
 
Geri
Üst