AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rapor Parası Nasıl Alınır - Sgk Rapor Parası Nasıl Alınır

haberci

Yeni Üye
Sgk Rapor Parası Nasıl Alınır, Rapor Parası Nasıl Alınır, Rapor Parası Sorgulama ve Öğrenme
1TC Sosyal Emniyet Kurumu devredilen kurum uygulamalarından SSK seçilir
2Açılan pencerede e afiyet Giriş seçildikten sonradan İnteraktif uygulamalar penceresi karşınızdadır
3İnteraktif uygumla penceresinden sistem müdürlükleri meslek göremezlik ödeme görme kısmından takip edebilirsiniz
4TC kimlik numarası veya Sicil Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda tescil bulunamadı yazısı görülürse işleminizin az önce bitmediği ve paranızın PTT ’ye aktarılmadığını söylemektedir
Konu ile ilgili daha fazla takviye için bağlı bulunduğunuz Sigorta Müdürlüğünü aramanız yeterlidir
Paranızı edinmek için ise bu durumla ilgili bulunduğunuz ilin ilçenin veya semtin sosyal sigortalar kurumuna gittiğiniz gün tarihli vizite kağıdı ve eğer iş kazası ise kaza raporu yada tutanağı ile gittiğinizde size tezgâhtar olacaklardır *

Rapor parası almak için öncelikle SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) bağlı olan kurumlardan birine başvurmanız gerekmektedir. Aşağıda adım adım nasıl rapor parası alabileceğiniz konusunda bilgi veriyorum:

1. TC Kimlik Numaranızı kullanarak Sosyal Güvenlik Kurumuna (SSK) giriş yapın.
2. Açılan pencerede, "e-Afet Giriş" seçeneğini seçtikten sonra "İnteraktif Uygulamalar" sekmesine geçiş yapın.
3. İnteraktif uygulamalar penceresinden "Sistem Müdürlükleri Meslek Göremezlik Ödeme Görme" bölümünü seçerek başvurunuzu takip edebilirsiniz.
4. TC kimlik numaranız veya Sicil Numaranızı kullanarak yapılan sorgulama sonucunda "tescil bulunamadı" uyarısı alırsanız, işleminizin henüz tamamlanmadığını ve paranızın PTT'ye aktarılmadığını anlamalısınız. Daha fazla bilgi almak için bağlı olduğunuz Sigorta Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Rapor parasını almak için bağlı olduğunuz ilin, ilçenin veya semtin Sosyal Sigortalar Kurumuna bizzat başvurmanız gerekmektedir. Bu başvuruyu yaparken yanınızda, ziyaret tarihi belirten vizite kağıdı ve eğer iş kazası sonucu rapor alıyorsanız kaza raporu veya tutanağınızı da yanınızda bulundurmanız önemlidir. İlgili kurumda görevli yetkililer size işlemlerinizde yardımcı olacaklardır. Eğer konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, bağlı olduğunuz Sigorta Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz. Umuyorum ki bu bilgiler size yardımcı olur. Herhangi başka bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri