AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rapor nasil iptal edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rapor nasıl iptal edilir?​

İlaç raporunun iptali için öncelikle doktorunuza gitmeniz gerekecektir. Ayrıca SGK’ya yazarak da raporunuzu iptal ettirmeniz mümkündür.

Yazılan rapor değiştirilebilir mi?​

MADDE 37- (1) Raporlara; adına rapor düzenlenen kişi, velisi, vasisi veya raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir.
Kişinin son muayene hekimi tarafından düzenlenen raporun iptal edilmesiyle birlikte, muayene sırasına göre diğer raporları da iptal edilebilecektir. Kişiye düzenlenen son rapor iptal edilmeden, bir önceki muayeneye ait raporlar iptal edilemeyecektir.
Hastalık raporu iptal edilir mı?
2- Daha kısa süreli raporlara ilişkin iyileşme hallerine yönelik bir düzenlememe bulunmamaktadır. Bu çerçevede, yeni bir doktor raporu alınması ve iyileştiğinin bu şekilde belgelenmesi halinde, alınan hastalık izninin iptal edilebileceği değerlendirilmektedir.
Rapor nasıl değiştirilir?
Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.

Sağlık raporu silinir mi?​

“Rapor Silme” butonu eklenmiştir. Silme işlemi e-Rapor sisteminde üretilen bir rapor ya da ıslak imzalı düzenlenerek Ulusal Engelli Veri Bankasına kaydedilen 30.07.2019 tarihinden sonraki raporlar için gerçekleştirilebilecektir.

Iş göremezlik ödeneği geri ödenir mi?​

Rapor paraları işverenin çalışanın raporunu SGK’ya iletmesinden sonraki en geç 15 gün içerisinde PTT aracılığıyla çalışanın hesabına yatırılıyor. Ancak ücret hesaba aktarıldıktan sonra belirli bir zaman zarfı içerisinde alınması şartı bulunuyor. Alınmamış ödenekler SGK’ya geri gönderiliyor.
RAM raporunun geçerliliği, verilen sağlık raporunun duruma göre 1, 2 veya 5 yıl olabilir. 2 yıllık raporların tamamı otomatik olarak yenilenir. Ancak diğer yılların raporlarının yenilenebilmesi için kişilerin yeniden sağlık kuruluna giderek rapor almaları gerekir.
Heyet raporu nasıl düzeltilir?
Rapor ibarelerinin eksik yazılmış olması halinde rapora itiraz edilmelidir. Örneğin ağır ya da hafif olmak üzere engel durumu ile ilgili bilgi vermeyen raporlara, rapor süresini yazmayan hastanelere itiraz edilmelidir. Süresiz raporlarda dahi rapor süresi kısmına ‘süresiz’ ibaresi yazılmalıdır.
 
Geri
Üst