AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rapor bitis tarihi ise baslama tarihi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rapor bitiş tarihi işe başlama tarihi mi?​

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. Rapor süreleri gün olarak hesap edilir.

Rapor süresi 40 günü geçerse ne olur?​

Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.
Raporu iş yerine verilmezse ne olur?
İşçiye Rapor Kağıt Ortamında Verilmemişse Eğer işçiye kağıt ortamında istirahat raporu verilmemişse bu durumda işveren işçinin tekrar hastaneye / doktora gidip rapor çıktısını alıp getirmesini isteyemez.

Bir yılda kaç gün heyet raporu alınabilir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.

Rapor bitiş tarihi nasıl hesaplanır?​

İlk üç aylık brüt gelir son üç aylık prim gününe bölünmektedir. Ardından çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır.
Rapor hangi gün biter?
– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.
Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır. – Tek hekim raporunda kontrol muayenesi belirtilmiş ise, kontrol muayenesinde aynı hekim 20 günü geçmemek kaydıyla istirahat süresini uzatabilir.
Diğer bir ifadeyle istirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir. Bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından aynı kişiye verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez.
Işe gitmemek için rapor nasıl alınır?
Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışan bir işçi hastalık veya kaza nedeniyle işe gelemeyeceği zaman bunu kanıtlamak adına devlet veya özel hastaneden onaylı sağlık raporu getirerek bunu kanıtlamak zorundadır. Aksi halde gelmediği gün sayısı kadar ücret maaşından kesilir.

İş yerine rapor ne zaman verilir?​

Bu düzenlemeye göre; Alınan sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati içinde kuruma telim edilmelidir. Örneğin pazartesi günü alınan rapor salı günü teslim edilmelidir. Alınan rapor kesinlikle disiplin amirine bildirilmelidir.

Heyet raporu en fazla kaç kez alınabilir?​

Sorunuzda da belirttiğiniz üzere birden fazla defa, heyet raporu alabilirsiniz. 1 kere heyet raporu alınabileceği yönünde bir düzenleme bulunmamaktadır. Belirtilen esaslara uyularak alınan raporların hastalık iznine çevrilmesi gereklidir.
Heyet raporu sınırı var mı?
Almış olduğunuz heyet raporu için uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir denilmektedir.

Rapor günleri nasıl hesaplanır?​

İlk üç aylık brüt gelir son üç aylık prim gününe bölünmektedir. Ardından çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır. Bu çıkan sonuç ayakta tedavi olunmuş ise 2 ile çarpılıp üçe bölünmektedir. Yapılan bu işlemler ile rapor parası hesaplanmış olunur.

Verilen rapor e devlette ne zaman görülür?​

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler.
Rapor süresi kaç gün?
 
Geri
Üst