AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rapin anlami nedir?

Editör

Yeni Üye

Rapin anlamı nedir?​

Rap’in “Rhytm And Poem” (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya “Rhytmic African Poetry” (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, İngilizce sözlük anlamı olarak “ağır eleştiri” anlamına gelmektedir.

Rap müziğinin anlamı nedir?​

Rap, bir müzik türüdür. Kökenleri 1970`lerin getto Amerika`sına dayanmaktadır. Amerika`nın varoş bazı eyaletlerindeki çetelerin birbirlerini islah amaçla buldukları hip-hop kültürünün müzik koludur. Rap, müziğin temposuna uyarlanarak söylenen kafiyeli sözlerdir.

Trakonya kime diss?​

Trakonya kime diss?
Sagopa Kajmer ve Kolera daha sonra ‘Trakonya’ şarkısında da Ceza’yı, Ayben’i ve Sahtiyan’ı disslemeye devam etmiştir: Kolera Ayben’e “”Benden korkun!” diyen herkes korkaktır!” demiş; Sagopa ise önce Ceza’ya, “Meclisinizin en âlâ acemisine lala olurum âlâ/ Konuşuyorsun hâlâ lirikalite bâlâ” sonra da Sahtiyan’a “İçinizde …

Mekanın sahibi sözleri kime diss?​

Mekanın sahibi sözleri kime diss?
DUVAR – Rapçi Norm Ender’in yeni şarkısı gündem oldu. İki yıllık bir aradan sonra çıkardığı “Mekanın Sahibi” şarkısıyla rapçi Ezhel, Ben Fero, Khontkar, Burry Soprano ve Gazapizm’e ‘diss’* atan Norm Ender’in yeni klibi YouTube’da 5 milyon izlendi.

Fuat ve ceza neden kavga etti?​

Ceza ile Fuat neden küstü diye sorarsanız, Fuat, Cezanın popüler kültüre yenik düştüğünü anladığı için küsmüştür. Cezayı kötülemek için söylemiyorum, ama gerçekten artık Ceza eski Ceza değil. Kendisi Reynmen, Ben fero ile feat atacak kadar, popüler kültüre kapılmıştır. Fuat Ergin ise bu yüzden küsmüştür.

Rap müzik hangi kültür kategorisine girer?​

Hip-hop kültürüne ait bir olgu olan Rap, özellikle Afro-Amerikalılar arasında hızlı bir şekilde yaygınlaştı. Caz ve Blues gibi müzik akımlarından esinlenerek ortaya çıkan Rap, müzik ritminin ve kafiyenin ön planda tutulduğu bir şekilde döneminin sorunlarını insanlara anlatmaya çalıştı.

Trap hangi müzik türü?​

Trap hangi müzik türü?
Trap, 1990’ların başında ABD’nin güney eyaletlerinde ortaya çıkan bir müzik tarzı. Agresif sesler ve sözler içeren bir müzik tarzıdır. 2012’de EDM yapımcıları ve DJ’leri tarafından şarkılarında trap müzik unsurlarını kullanmaya dayalı olan bir akım ortaya çıkmıştır.

Rap müziğinin kökenine, gelişimine ve etkisine dair verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve doğru. Rap aslında sadece müziksel bir tür olmanın ötesinde bir kültürü ifade eder. Hip-hop kültürü içinde yer alan Rap, genellikle sokaklardan, gettoların seslerinden ve toplumsal sorunlardan ilham alarak sözleriyle eleştiri yapar veya hikayeler anlatır. Rap müzikte ritim ve sözler çok önemlidir, sözler sıklıkla kafiyeli ve söyleyiş biçimi belirleyicidir.

Norm Ender'in "Mekanın Sahibi" şarkısıyla bazı rapçileri hedef alması oldukça dikkat çekici bir olay. Diss, rap kültüründe sıkça kullanılan bir terimdir ve genellikle bir rap şarkısında başka bir rapçiyi eleştirmek veya alay etmek anlamında kullanılır. Norm Ender'in bu şarkısında Ezhel, Ben Fero, Khontkar, Burry Soprano ve Gazapizm'e diss attığı ve bu durumun rap dinleyicileri arasında tartışmalar yarattığı görülüyor.

Ceza ve Fuat Ergin arasındaki kavgaya gelince, Fuat'ın popüler kültüre yöneldiğünü düşündüğü ve eskiden bildiği, tanıdığı Ceza'nın değiştiğini düşündüğü için bu kavganın yaşandığı anlaşılıyor. Rap dünyasında sanatçıların tarz değiştirmesi veya popüler kültürle ilişki kurması bazen bu tür anlaşmazlıklara yol açabiliyor.

Trap müziği ise genellikle yavaş tempolu, agresif seslere ve sözlere sahip olan bir müzik türü olarak biliniyor. Özellikle ABD'nin güney eyaletlerinde doğmuş ve daha sonra dünya çapında popülerlik kazanmış bir tarzı ifade eder. 1990'ların başlarında ortaya çıkan trap müziği, günümüzde farklı müzik türleriyle de kesişerek geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmış durumda.

Geri