- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ran ismi ne demek?
Ülkemizde soy ismi olarak da kullanılan Ran kelimesinin sözlük anlamı uyluktur. Bu kelime Ra’n şeklinde yazıldığında ahmaklık manasına gelir. Bu kelime bazı kaynaklarda sarp dağ şeklinde kullanılır. Ran soyadını taşıyan en ünlü şairlerden biri Nazım Hikmet Ran’dır.Ran soyadı ne demek?
Meğer Ran, nar’ın tersiymiş. Nar çiçeği ise kırmızı olduğu için ben kendime böyle bir soyadı almışım. Gülmekten katıldım. Ve, bir fıkra gibi, gülesin diye sana yazıyorum.Korece ji ne demek?
Ji: Korece kız isimlerinden biri olan Ji, akıl anlamına gelmektedir. Ji ismi, hem ek olarak hem de tek isim olarak kullanılabilir. Jin Kyong: Korece kız ismi olan Jin Kyong, hazine anlamına gelir.
Nazım Hikmet Ran soyadını nasıl aldı?
ran soyadını hiç kullanmamıştır. metin celâl’in ilgili yazısını da eklemiş olayım. o hep “nâzım hikmet” adını kullanmış. melih güneş’e göre eserlerinde soyadını kullanmadığı gibi resmi belgelerde, imzaladığı sözleşmelerde bile adı “nâzım hikmet” olarak geçiyor.
Nazım Hikmet Ran nereli?
Çocukluğu. Nâzım Hikmet, Mehmed Nâzım adıyla 15 Ocak 1902 tarihinde Selanik’te doğdu. O sırada Hariciye Nezareti memuru olarak Selanik’te çalışan Hikmet Bey, Nâzım’ın çocukluğunda memuriyetten ayrıldı ve ailesiyle birlikte, Halep’te bulunan babasının yanına gitti.Nazım Hikmet’in soy ismi ne anlama geliyor?
Soyadı kanunu çıkınca da eşi eşi Hatice Piraye Hanım’ın aldığı Ran soy adını almıştır. Babasının memuriyeti dolayısıyla Selanik’te dünyaya gelen Nazım hikmet, babasının istifası üzerine dedesi Nazım Paşa’nın vali olduğu Diyarbakır’a 1904’te götürülür.Rana ne demek TDK?
Özellikle isimlerin Türk Dil Kurumu üzerinden anlamı merak edilir. Bu doğrultuda Rana ismi için TDK üzerinden anlamı farklı biçimlerde ele alınır. Bu doğrultuda güzel, latif, ala, hoş ve parlak ile çok iyi gibi anlamlara sahip olduğunu söylemek gerekir.