Ramen (Sulu Japon Eriştesi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ramen (Sulu Japon Eriştesi) Tarifi İçin Malzemeler
Noddle (her kişi sayısına göre 1 tane)
Yarım litre su (kişi başı 250ml)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susam yağı
1 tutam yaklaşık 1 çay kaşığı susam
1 veya 2 tavuk bulyon( isteğe göre bir miktar kızarmış veya haşlanmış tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz)
2-3 diş orta sarımsak
Tuz (damak zevkiniz ve soya sosunuza göre)
Zencefil bir tutam (taze)
Baharatlar (Pul biber, karabiber, vs)
İstediğiniz bir kaç sebze

Ramen (Sulu Japon Eriştesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce sosumuzu hazırlayalım.Bir tencereye susam yağı, sarımsak, zencefil, susam eklenip orta ateşte birkaç dakika çevirelim.
Sonra suyu ve peşine soya sosunu ve tavuk bulyonu da ekleyip kaynamasını sağlayıp 3 dk kısık ateşte fokurdatalım. Sosumuz hazır.
Noddleları talimata göre suda haşlayıp tabaklara alalım.
Üzerine zevkimize göre haşlanmış yumurta, tavuk, kırmızı et, v. B. Yiyeceklerden dizelim. Yanına sebzelerimizi ekleyelim. Zevkinize kalmış ister çiğ ister haşlanmış olabilir. Havuç lahana salatalık marul brokoli yeşil soğan canınız ne isterse.
En son tabaklara sosu ilave edip servis edelim.
Ramen (Sulu Japon Eriştesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst