- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ramda kimler görev alır?
Rehberlik araştırma merkezleri genellikle her ilçede bir tane bulunmaktadır. Kurumda özel eğitim öğretmenleri ve psikolojik danışmanlar çalışmaktadır. RAM’da çalışan personel, hafta için 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.Kaynaştırma uygulamalarında kimler yer alır?
Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının etkin şekilde yürü- tülmesinde, eğitim ve öğretim sürecinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında sınıf öğretmeninin, alan öğretmelerinin, sınıf rehber öğretmenin, okul rehber öğretmeninin, okul idaresinin birtakım görev ve …
RAM da ne iş yapılır?
RAM’ın açılımı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’dir. Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir.RAM raporu hangi durumlarda alınır?
Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti ile desteklenmeye ihtiyacı olan bireylerin, Rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz destek eğitim hizmeti alabilmeleri için RAM raporu alınır.
Dr. Necate Baykoç tarafından 1993 yılında Türk Milli Eğitim sistemine ve Türkiye’nin sosyal-ekonomik şartlarına uygun olarak üstün yetenekli çocuklar için üniversitedeki çalışmaları sırasında geliştirilen bir programdır.
Kaynaştırma Öğrencisini kim belirler?
CEVAP : Okul rehberlik servisi, RAM temsilcisi veya BEP Geliştirme Birimi üyeleri ile birlikte ailelere; kaynaştırma eğitiminin yetersizliği olan öğrenciler ile sınıftaki diğer öğrencilere kaynaştırma eğitiminin faydaları konusunda bilgilendirme ve ikna toplantıları yapılır.