Ramazanda Sofra Duzeni

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ramazan Ayında Sofra Duzeni



Ramazanda Sofra Duzeni Nasıl Olmalı

Turkler'deki yemek kulturu ve sofra adabı bugun bile cok ileri dediğimiz ve medeniyette cağ atlamış denilen hicbir topluluk ve ulkede mevcut değildir

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Turk mutfağının en ozgun buluşlarının ve ceşitli tatların vitrini ozelliğini de taşır İftarda ve sahurda duzenlenen sofralar, hem ailenin bir araya geldiği, hem de farklı bir yemek duzeninin oluştuğu kutsal ayın mutluluk dolu zamanlarıdır

Ramazanda iftar sofraları, butun aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Genelde yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, recel ceşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve ceşitleri ile başlar

İftar menusunde borekler, tatlılar, icli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Ama uzun sure aclıktan cıkmış bir mideye bir anda yuklenilirse, sindirim sistemi ve kalp yorulur ve tansiyon birden yukselir İşte bu sebepten dolayı iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi kolay, hafif ama vucut metabolizmasını fazla yormayan ve yararlı olan besinler tercih edilmesinden fayda vardır
 
Geri
Üst