SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ramazan Ayında Sofra Duzeni
Ramazanda Sofra Duzeni Nasıl Olmalı
Turkler'deki yemek kulturu ve sofra adabı bugun bile cok ileri dediğimiz ve medeniyette cağ atlamış denilen hicbir topluluk ve ulkede mevcut değildir
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Turk mutfağının en ozgun buluşlarının ve ceşitli tatların vitrini ozelliğini de taşır İftarda ve sahurda duzenlenen sofralar, hem ailenin bir araya geldiği, hem de farklı bir yemek duzeninin oluştuğu kutsal ayın mutluluk dolu zamanlarıdır
Ramazanda iftar sofraları, butun aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Genelde yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, recel ceşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve ceşitleri ile başlar
İftar menusunde borekler, tatlılar, icli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Ama uzun sure aclıktan cıkmış bir mideye bir anda yuklenilirse, sindirim sistemi ve kalp yorulur ve tansiyon birden yukselir İşte bu sebepten dolayı iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi kolay, hafif ama vucut metabolizmasını fazla yormayan ve yararlı olan besinler tercih edilmesinden fayda vardır
Ramazanda Sofra Duzeni Nasıl Olmalı
Turkler'deki yemek kulturu ve sofra adabı bugun bile cok ileri dediğimiz ve medeniyette cağ atlamış denilen hicbir topluluk ve ulkede mevcut değildir
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı, Turk mutfağının en ozgun buluşlarının ve ceşitli tatların vitrini ozelliğini de taşır İftarda ve sahurda duzenlenen sofralar, hem ailenin bir araya geldiği, hem de farklı bir yemek duzeninin oluştuğu kutsal ayın mutluluk dolu zamanlarıdır
Ramazanda iftar sofraları, butun aile fertlerini ve dostları bir araya getirir Genelde yemek iftariyelik olarak, zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, evde yapılmış ekmek, hurma, recel ceşitleri, bal, kaymak, tereyağı, sucuk, pastırma, kuru meyve ceşitleri ile başlar
İftar menusunde borekler, tatlılar, icli pilavlar, kızartmalar, turşular, pideler vs baş tacı olarak yerlerini alırlar Ama uzun sure aclıktan cıkmış bir mideye bir anda yuklenilirse, sindirim sistemi ve kalp yorulur ve tansiyon birden yukselir İşte bu sebepten dolayı iftar ve sahur yemeklerinde sindirimi kolay, hafif ama vucut metabolizmasını fazla yormayan ve yararlı olan besinler tercih edilmesinden fayda vardır