Ramazanda kas kaybi olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ramazanda kas kaybı olur mu?​

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan spor, doğru yapıldığında olumlu sonuçlanırken Ramazan ya da tatil dolayısıyla ara verildiğinde kas kayıplarına neden oluyor. Spor yapanların oruç ibadetlerini yaparken özellikle beslenme ve antrenman sıklıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.
Oruç tutmak kas kaybına neden olur mu?
Bu demek oluyor ki, gün içerisinde protein almadan 16-17 saat boyunca aç kalan bir vücut geliştirmeci, asla kas kaybı yaşamayacaktır.

Ramazanda kas yapılır mı?​

Ramazanda vücut geliştirme ve beslenme normalden daha çok dikkat edildiğinde ne kas kaybı ne kilo alma ne de herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmayacaktır. Ancak buna dikkat edilmeyip Ramazanda dikkatsiz beslenme yapıldığında yaptığınız sporun çok da faydası olmaz.
Ramazan ayında fitness yapılır mı?
Buna göre Ramazan ayında en ideal antrenman saatleri iftardan bir buçuk saat önce ve iftardan bir buçuk saat sonrası diyebiliriz. Diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise antrenman sürelerinin kısa tutulmasıdır. Bu dönem antrenman süreleri 30-45 dakikadan fazla olmamalıdır. Yeterli uyumaya (7-8 saat) dikkat etmelisiniz.

Aralıklı oruçta kas kaybı olur mu?​

Vücudunuzun açlığa alışması sürecinde ani ve uzun süreli açlıklar kas yıkımı yaratabilmektedir. Ancak açlık süresini yavaş yavaş artırdığınızda ve uzun süre bu şekilde devam ettirdiğinizde kas kaybı yaşamanız mümkün olmamaktadır.
Oruçta ne zaman spor yapılır?
İftardan önce egzersiz yapılacak ise yemekten 1-2 saat önce yapılmalı, iftardan sonra egzersiz yapılacak ise yemekten 1-2 saat sonra başlanmalıdır. Çünkü özellikle uzun süreli açlığın ardından iftarda yapılacak olan ana öğün, vücudun yoğun bir sindirim sürecine girmesine neden olur.

Oruçta nasıl Fitness yapılır?​

Sabah saatlerinde pilates, yoga, yürüyüş yapabilirsin. İftara yakın saatlerde ise düşük şiddette ağırlık egzersizi veya durumuna bağlı olarak patlayıcı kuvvet antrenmanı yapılabilir ve zamanlamayı antrenmandan hemen sonra iftar yapacak şekilde ayarlayabilirsin. İftardan 2-2,5 saat sonra egzersize devam edebilirsin.
Ramazanda ne zaman spor yapılır?
 
Geri
Üst